Termeni și Condiții

1. Introducere

Documentul acesta (publicat in format electronic la adresa: https://www.remusbalan.ro/, impreuna cu toate celelalte documente la care face referire reprezinta ceea ce vom denumi generic "Termeni si conditii" sau "Termenii", adica regulile care vor reglementa situatia dintre noi, in calitate de Vanzator si tine, in calitate de client care decizi sa achizitionezi un bun sau un serviciu de pe site-ul nostru.

 

1.1 Cine suntem noi?

Mai jos gasesti si datele noastre de identificare:

 • Denumire comerciala: ACS STRATEGY SRL
 • Sediu social: Judetul Constanta, oras Constanta, Str. iitorului, nr. 4, bl. 4B, sc. D, et.2, ap. 72
 • Numar registrul comertului: J13/205/2012
 • Cod unic indentificare: 29657174
 • Telefon: 0727432433
 • E-mail: contact@remusbalan.ro

Pe langa denumirea oficiala de mai sus, ne mai gasesti sub numele de brand "Remus Balan", "Nu manca broasca!", "Time KISS" - in tot acest document vom face referire la noi sub denumirea de "Organizatia", "Vanzatorul", "Compania" sau "remusbalan.ro". Suntem o companie care ofera produse si servicii prin intermediul site-ului www.remusbalan.ro si subdomeniile acestuia sau site-urile afiliate (denumite in continuare in mod colectiv "Site") si/sau al altelor tool-uri puse la dispozitia Vanzatorului pentru accesarea serviciilor de e-learning, precum si toate profilele/paginile de media asociate acestui brand, incluzand, dar fara a se limita la Facebook, Instagram, Youtube, iar la toate vom face referire la "Platforma".

Accesarea Platformei implica acceptarea neconditionata a Termenilor si Conditiilor pe care le vom detalia mai jos. In cazul in care nu vei accepta acesti Termeni, nu vom putea incheia un contract cu tine, adica nu vom putea sa iti livram produsele sau sa iti prestam serviciile pe care ni le soliciti, inclusiv sa raspundem la eventuale solicitari pe care le-ai putea avea.

 

1.2 Definitii.

(1) Pentru ca deja sunt foarte multe detalii si informatii de care trebuie sa tinem cont, am decis sa definim anumiti termeni pe care ii vom folosi in mod curent, pentru a facilita parcurgerea documentului. Acesti termeni ii regasesti mai jos:

 

(2) Urmatorii termeni folositi cu majuscule vor avea intelesurile de mai jos, cu exceptia cazului in care se prevede expres altfel:

"Vanzatorul" inseamna ACS STRATEGY SRL, o societate cu raspundere limitata, asa cum ne-am identificat in sectiunea 1.1 

"Produse" inseamna orice bunuri (produse) sau servicii care sunt oferite Clientului in vederea achizitionarii, contra cost, prin intermediul Platformei.

"Client" inseamna persoana fizica ce acceseaza Platforma si plaseaza o Comanda pentru achizitionarea Produselor oferite spre vanzare de catre Vanzator. Prin Client se intelege si o persoana juridica care plaseaza o Comanda printr-o persoana fizica in numele acesteia.

"Comanda" inseamna o comanda plasata de Client prin intermediul Platformei prin care Clientul isi exprima angajamentul de a achizitiona unul sau mai multe Produse, in conditiile prevazute in prezentul document si/sau agreate cu Vanzator printr-un mijloc de comunicare la distanta.

"Cont" inseamna sectiunea din Platforma accesibila Clientului prin utilizarea, cu rol de identificare, a unei adrese de e-mail si a unei parole, care permite Clientului transmiterea unei Comenzi si care contine informatii despre Client si istoricul Clientului in Platforma (e.g., Comenzi anterioare, facturi fiscale, garantii etc.).

"Contract" inseamna intelegerea consensuala la distanta intervenita intre Vanzator si Client, fara prezenta fizica simultana a acestora, cu privire la vanzarea, respectiv achizitionarea, unuia sau mai multor Produse de pe Platforma, prin lansarea unei Comenzi de catre Client si acceptarea ei de catre Vanzator, cu respectarea prevederilor legale si a termenilor si conditiilor pentru vanzarea online a serviciilor si produselor Vanzator. Ca regula, Contractul se incheie in limba romana.

"Perioada de returnare" inseamna perioada de 14 (paisprezece) zile calendaristice, asa cum este stipulata de legislatia in vigoare aplicabila drepturilor consumatorilor in cadrul contractelor incheiate la distanta cu profesionistii (sau orice alta perioada care poate deveni obligatorie conform legislatiei relevante din Romania), inauntrul careia Clientul are dreptul sa returneze Produsele Vanzatorului. Procedura de returnare si modul in care aceasta este valabila si se aplica este descrisa in prezentul document.

"Platforma" inseamna site-urile web detinute sau folosite de Vanzator, inclusiv paginile si profilele de pe retelele sociale, avand domeniul www.remusbalan.ro si subdomeniile acestuia sau site-urile afiliate si, daca este cazul, subdomeniile acestora si care utilizeaza logo-uri ale Vanzatorului, prin intermediul careia Vanzatorul prezinta Produsele oferite spre vanzare, iar Clientii pot alege Produsele pe care doresc sa le achizitioneze, respectiv sa le plateasca intr-una dintre modalitatile de plata acceptate de Vanzator. De asemenea, Platforma este folosita pentru procesarea si administrarea Comenzilor in vederea livrarii Produselor si inregistrarea platilor aferente vanzarii acestora. In cazul in care exista si o Aplicatie, Platforma va include, acolo unde aplicabil, si aceasta componenta.

"Specificatii" inseamna orice detalii privind caracteristicile Produselor asa cum sunt precizate in descrierea disponibila pe ambalajul acestora si pe Platforma.

"Tranzactie" inseamna operatiunea de plata efectuata de catre Client, respectiv incasare de catre Vanzator, a unei sume de bani ca urmare a vanzarii de catre Vanzator, respectiv achizitionarii de catre Client, a unuia sau mai multor Produse.

 

(3) Prezentul document stabileste termenii si conditiile aplicabile raporturilor ce se nasc intre Vanzator si fiecare Client care utilizeaza Platforma in vederea, cu ocazia sau dupa efectuarea unei Comenzi.

 

(4) Titlurile sunt incluse in acest document pentru usurinta parcurgerii si a structurarii documentului si nu vor afecta interpretarea acestuia.

 

(5) Pentru evitarea oricarui dubiu, in acord cu politica de afaceri stabilita in mod independent si unilateral de catre Vanzator, vanzarea in mediul online (i.e., prin intermediul Platformei) a Produselor comercializate in mod obisnuit de Vanzator se face catre consumatori persoane fizice sau catre persoane juridice. In cazul in care anumite Produse sunt limitate doar catre o anumita categorie de Clienti, se va specifica acest lucru in cadrul Specificatiilor sau intr-un alt loc vizibil langa Produs (cum ar fi, spre exemplu, anumite Produse destinate doar persoanelor juridice sau doar persoanelor fizice).

 

(6) Aspectele privind confidentialitatea si prelucrarea datelor cu caracter personal legate de utilizarea, in orice forma, a Platformei sunt guvernate de politica de confidentialitate/nota de informare (,,Politica de Confidentialitate"), care completeaza acesti Termeni si Conditii. Te rugam sa parcurgi in intregime Politica de Confidentialitate scrisa mai jos.

 

(7) Utilizarea Platformei implica acceptarea expresa de catre orice Client a acestor termeni si conditii si a Politicii de Confidentialitate, precum si a altor documente care au fost indicate pe parcursul acestor Termeni.

 

(8) Ne rezervam dreptul de a modifica oricand Termenii, iar forma actualizata a acestora va putea fi accesata de catre Clienti pe Platforma in sectiunea "Termeni si conditii". Relatia dintre Vanzator si Utilizator/Client va fi guvernata de forma la momentul accesarii Site-ului, respectiv plasarii Comenzii.

 

(9) Acesti termeni si conditii aplicabile vanzarii online sunt disponibile Clientului pentru stocare si reproducere.

 

2. Politica Platformei. Caracteristici principale ale vanzarii online de catre Vanzator

Trebuie sa avem cu totii o atitudine corecta si sa nu folosim Site-ul in modalitati care contravin legii sau bunelor moravuri. Daca suspectam ca intentia ta nu este aceea de a cauta informatii despre Produse sau de a le achizitiona, ne rezervam dreptul sa nu iti permitem sa plasezi o Comanda sau chiar sa iti limitam accesul la Site. Comanda pe care o plasezi la noi pe Site se va considera acceptata doar in momentul in care iti vom confirma acest lucru.

 

(1) Accesul la Platforma in vederea efectuarii unei Comenzi este permis oricarui potential Client care actioneaza cu un scop legitim si care are intentia de a achizitiona de la noi unul sau mai multe Produse, cu respectarea acestor termeni si conditii

 

(2) Prin Client intelegem o persoana juridica sau fizica care are: (a) minim 18 ani sau (b) minim 14 ani, care au primit autorizarea din partea unui parinte/tutore/reprezentant legal pentru a putea accesa Site-ul. Daca ai autorizat o persoana minora sa foloseasca Site-ul, esti raspunzator de intregul comportament al acestuia pe Site, inclusiv orice actiune pe care minorul o poate intreprinde.

 

(3) Este strict interzisa utilizarea abuziva a Platformei. Reprezinta utilizare abuziva orice fel de utilizare a Platformei intr-un mod care contravine practicilor comerciale corecte, a legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care ar fi de natura sa ne prejudicieze in orice fel pe noi sau Afiliatii/Partenerii nostri (prin "Afiliati" intelegem persoane din acelasi grup din care facem si noi parte, iar prin "Parteneri" persoanele cu care avem o relatie de colaborare).

 

(4) Ne rezervam dreptul de a-ti refuza accesul la o parte sau la toate functiile Platformei si de a restrictiona procesarea si/sau livrarea unei Comenzi daca, in opinia noastra rezonabila, exista suspiciuni de frauda din partea ta, daca acesta are un comportament care ne poate prejudicia interesele sau ale Afiliatilor/Partenerilor nostri acestuia sau daca utilizezi in mod abuziv Platforma

 

(5) Prin utilizarea Platformei si, dupa caz, inregistrarea unei Comenzi, accepti si esti de acord cu forma de comunicare la distanta (e.g., telefonic sau e-mail) prin care ne derulam operatiunile.

 

(6) Toate informatiile folosite pentru descrierea Produselor (inclusiv, dar fara a se limita la, imagini statice ori dinamice, text descriptiv, prezentari grafice ori video) nu impun nicio obligatie din partea noastra, acestea avand exclusiv rol de prezentare si informare. Vom depune toate diligentele rezonabile pentru a asigura corectitudinea informatiilor cu privire la preturi, Produse si Specificatiile acestora prezentate pe Platforma.

 

(7) Daca preturile sau orice alte detalii in legatura cu Specificatiile Produselor au fost afisate eronat pe Platforma, din orice motiv, si ai plasat o Comanda, te vom informa prin e-mail sau printr-o alta modalitate de comunicare agreata, in cel mai scurt timp in legatura cu o astfel de eroare.

 

(8) Vom putea publica pe Platforma informatii despre Produse si/sau promotii pe care le avem, fie ale noastre, fie ale Afiliatilor/Partenerilor nostri, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil. Te rugam sa ai in vedere ca vor putea exista situatii in care nu vom putea afisa stocul sau sa actualizam datele in timp real, dar te vom informa pana sa confirmam Comanda, iar tu vei putea decide daca accepti sau nu noile conditii.

 

(9) Produsele care fac obiectul vanzarii in cadrul unei promotii sau campanii de orice tip se vor supune si termenilor si conditiilor aplicabile respectivei campanii sau promotii, pe care ti le vom aduce la cunostinta.

 

(10) Orice promotii prezentate pe Platforma sunt valabile pe durata mentionata. In cazul in care nu este indicata o durata pentru desfasurarea promotiilor, acestea vor fi valabile in limitele stocurilor/locurilor disponibile.

 

(11) Notificarea primita prin e-mail de tine dupa efectuarea Comenzii cu privire la preluarea respectivei Comenzi are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii de catre noi. Comanda se considera acceptata de catre noi cel mai tarziu odata cu livrarea, respectiv furnizarea in format electronic, Produselor comandate de tine. In cazul in care ai facut deja Plata pentru respectiva Comanda si nu o vom accepta, iti vom returna sumele transferate.

 

(12) Pentru motive justificate (inclusiv, dar fara a se limita la, lipsa din stoc a unor Produse), ne rezervam dreptul de a modifica tipul ori cantitatea Produselor din Comanda. Intr-o astfel de situatie, te vom instiinta imediat cu privire la modificarea intervenita, iar tu vei putea sa accepti sau sa refuzi modificarea Comenzii. In cazul in care refuzi, Comanda se considera anulata, iar partile vor fi repuse in situatia anterioara emiterii Comenzii (inclusiv prin rambursarea de catre noi a oricaror sume incasate, duca este cazul) si fara sa avem vreo raspundere fata de tine.

 

(13) Comanda este acceptata iar Contractul se considera incheiat intre noi si tine, in momentul in care primesti o notificare de expediere (prin apel telefonic/SMS/e-mail/notificare push sau alt mod) a Produselor din Comanda (atunci cand vorbim de bunuri fizice, corporale), cand incepem sa prestam Serviciile, cand iti furnizam un link pentru descarcarea sau un e-mail pentru accesarea Produsului sau conform indicatiilor din Specificatii.

 

(14) Te rugam sa ai in vedere ca din Contract face parte acest document (impreuna cu toate celelalte documente la care facem referire, precum si orice alte intelegeri ulterioare dintre noi si tine cu privire la Comanda, indiferent daca acestea sunt facute in scris, pe suport electronic sau pe suport fizic).

 

(15) Ne poti contacta in general la adresa de e-mail din sectiunea ,,Contact" din Platforma pentru orice nelamurire sau probleme ai in legatura cu Comanda, inclusiv pentru a identifica si corecta eventuale erori care au loc cu ocazia introducerii datelor. In functie de dezvoltarile tehnice ale Site-ului sau ale Aplicatiei, este posibil sa ai la indemana si alte metode de comunicare cu noi (precum chat online, comunicare din contul tau de Client, retele de socializare etc.), pe care ti-o vom aduce la cunostinta. Cu toate acestea, in cazul in care nu ne spui despre aceste aspecte anterior emiterii notificarii sau inceperii prestarii Serviciilor, aceste modificari nu se vor mai putea face decat in cazuri exceptionale, care nu implica un efort disproportionat din partea noastra si care sunt valabile din punct de vedere legal.

 

3. Comenzile

Iti explicam modalitatea in care poti plasa o comanda pentru un Produs, cum procesam comenzile, care sunt drepturile si obligatiile noastre si ale tale, cand consideram o comanda finalizata si cum trebuie sa procedezi pentru efectuarea Platii.

 

(1) Vei putea plasa o Comanda prin una din modalitatile indicate pe Site, precum: prin intermediul Platformei, online pe e-mail, prin telefon, prin casuta de messenger online din Site, printr-un comentariu sau mesaj pe retelele de socializare (cu titlu de exemplu, Instagram, Facebook, LinkedIn) sau prin aplicatiile de comunicare precum WhatsApp.

 

(2) Vei putea plasa o Comanda, formata din unul sau mai multe Produse, prin intermediul Platformei, cu sau fara inregistrarea unui cont in prealabil, prin adaugarea Produselor dorite in cosul de cumparaturi. In cazul in care Produsele vor trebui modificate conform specificatiilor, va trebui sa alegi una dintre optiuni, daca aceasta este disponibila sau sa ne transmiti anumite informatii suplimentare in momentul plasarii Comenzii. Daca omiti sa faci acest lucru, ne rezervam dreptul de a nu mai putea face alte modificari asupra Comenzii, mai ales daca ar include un efort disproportionat din partea noastra (cum ar fi sa schimbi adresa de livrare, datele de facturare sau alte specificatii care pot fi adaptate).

 

(3) In cazul in care vei dori sa nu iti faci un Cont in sectiunea dedicata din Platforma pentru plasarea comenzilor, unul din operatorii nostri va lua legatura cu tine pentru a te ajuta sa plasezi comanda si va completa informatiile necesare pentru tine, asa cum le vei comunica. Te rugam sa ai in vedere ca in aceasta procedura iti oferi un acord expres pentru prelucrarea datelor tale cu caracter personal, iar orice inadvertenta sau neconcordanta cu realitate va fi responsabilitatea ta, ca si cum ai fi completat tu personal datele respective. In anumite cazuri, apelurile telefonice vor putea fi inregistrate, bazandu-te pe interesul nostru legitim de a avea o dovada si o evidenta clara asupra Comenzilor plasate in alta maniera decat prin intermediul Site-ului si pentru a ne ajuta de acele informatii in cazul in care se va isca o problema intre noi.

 

(4) Vei putea sa iti faci un Cont in sectiunea dedicata din Platforma, potrivit instructiunilor existente pe Platforma la momentul respectiv (cum ar fi cu o adresa de e-mail si o parola, identificare cu un cont de retea sociala precum Facebook/Google sau alta metoda disponibila). Daca-ti faci un Cont, vei putea gestiona mai eficient Comenzile plasate pe Platforma, avand posibilitatea de a vizualiza in Cont informatii despre Comenzi anterioare, facturi fiscale, garantii etc.

 

(5) Comenzile pot fi plasate oricand, dar ca regula vor fi procesate doar in zilele lucratoare, intre orele 9-17. Orice Comanda plasata intr-o zi de sambata, duminica sau in orice zi declarata prin lege sarbatoare legala va fi procesata in ziua lucratoare imediat urmatoare. In cazul Produselor livrate electronic, este posibil ca procesarea sa intervina in mod automat si Produsul sa fie livrat imediat dupa efectuarea Tranzactiei, de obicei in functie de modalitatea de plata aleasa.

 

(6) Ne rezervam dreptul sa validam Comenzile inainte de onorarea lor si te vom contacta prin telefon, e-mail sau alta metoda disponibila, iar tu declari in mod expres ca accepti acest drept al nostru.

 

(7) Adaugarea unui Produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu duce la inregistrarea unei Comenzi si implicit nici la rezervarea automata a Produsului adaugat in cosul de cumparaturi, dar neachitat.

 

(8) Comanda va fi considerata finalizata prin plata integrala de catre tine a pretului Produselor din Comanda, prin una dintre modalitatile de plata acceptate de noi astfel cum sunt indicate expres pe Platforma si pe care le poti consulta cel mai tarziu la inceputul procesului de formulare a Comenzii. In cazul in care este disponibila si alegi plata prin transfer bancar/ordin de plata/internet banking, plata se va considera a fi primita de catre noi la momentul debitarii efective a contului nostru indicat pe factura proforma/fiscala. Te rugam sa ai in vedere ca de la momentul efectuarii platii de catre tine pot trece chiar si 7 zile pana ce plata va putea fi identificata efectiv in contul nostru, situatie in care Plata nu se considera finalizata. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Produs este disponibil pentru achizitie in masura in care respectivul Produs exista in stocul Vanzatorului.

 

(9) Prin finalizarea Comenzii, ne confirmi ca toate datele pe care le-ai furnizat sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii. Prin plasarea unei Comenzi, recunosti in mod explicit ca respectiva Comanda implica obligatia ta ferma de a achita "suma totala de plata" indicata. Alte modificari asupra Comenzi (precum date de identificare, adrese de e-mail sau adrese de livrare vor putea fi efectuate doar in cazul in care se poate tehnic acest lucru, fara a implica un cost suplimentar al nostru).

 

(10) Prin crearea unui Cont sau, dupa caz, finalizarea Comenzii, esti de acord ca putem sa te contactam, prin orice mijloc disponibil, respectiv sistem automatizat de apel fara interventie umana, fax, e-mail, in orice situatie in care este necesara contactarea ta pentru finalizarea si procesarea Comenzii. Lipsa unui raspuns din partea ta, prin una din modalitatile de comunicare puse la dispozitie prin Platforma la solicitarile noastre poate duce la invalidarea Comenzii.

 

(11) Produsele cumparate prin intermediul Platformei nu pot fi revandute sau distribuite in scopuri comerciale, fiind destinate uzului personal, cu exceptia cazului in care se prevede altfel in Specificatii. De asemenea, te rugam sa ai in vedere ca in cazul Produselor cu acces online, Vanzarea este nominala, astfel incat credentialele de acces (precum username si parola) nu vor putea fi transmise unei alte persoane . In cazul webinarilor, masterclass-urilor sau ale altor evenimente cu prezenta fizica, rezervarea si participarea la eveniment este nominala si se vor putea face modificari doar in situatia in care acest lucru este posibil din punct de vedere logistic si nu presupune costuri din partea noastra. Ca regula generala, ne rezervam dreptul de a limita achizitionarea Produselor la un numar maxim de Produse pentru fiecare Client, numarul fiind determinat in mod independent de catre Vanzator si comunicat Clientului anterior plasarii comenzii, fie la Specificatii, fie in politica generala privind gestionarea Produselor.

 

(12) Vom putea subcontracta un tert pentru a livra Produsele ce fac obiectul Comenzii, despre care te vom informa (cum ar fi de exemplu la momentul finalizarii Comenzii cand iti spunem cu ce curier facem transportul sau cand iti comunicam datele AWB-ului), nefiind necesar acordul tau. De asemenea, pentru oferirea anumitor produse, precum webinarii, cursuri la distanta etc. vom putea apela la prestatori de servicii specializati in acest sens (inclusiv platforme online), nefiind necesar acordul tau.

 

(13) Vom putea anula o Comanda plasata de tine, cu o notificare concomitenta sau ulterioara, si fara ca o astfel de anulare sa atraga vreo raspundere a noastra fata de tine, in urmatoarele cazuri:

        (a) banca care ti-a emis cardul nu accepta Tranzactia, in cazul platii online;

        (b) procesatorul nostru de carduri cu care colaboram nu valideaza sau invalideaza Tranzactia (de exemplu, fie pentru ca nu sunt fonduri suficiente, fie din alte motive, conform politicii procesatorului), in cazul platii online;

        (c) finalizarea Platii nu se realizeaza in termenul indicat prin factura proforma, in cazul platii prin transfer bancar/internet banking;

        (d) datele pe care ni le furnizezi cu ocazia accesarii Platformei sunt incomplete sau incorecte;

        (e) nu ne confirmi Comanda atunci cand te contactam in acest scop;

        (f) consideram in mod rezonabil ca prin accesarea Platformei si plasarea Comenzii urmaresti un scop ilicit sau care poate cauza orice fel de prejudicii noua, Afiliatilor sau Partenerilor nostri;

        (g) oricare dintre termenii si conditiile din prezentul document nu au fost respectate intocmai.

 

4. Preturi. Facturare. Plata

Pentru a beneficia de Produsele noastre, trebuie sa platesti suma indicata pentru ele, asa cum este afisata la momentul finalizarii Comenzii, prin una din modalitatile disponibile (plata cu cardul/transfer bancar).

 

(1) Preturile Produselor afisate pe Platforma sau comunicate Clientului sunt exprimate in Lei si pot include sau nu T.V.A. conform legislatiei in vigoare, asa cum vor fi afisate pe site. Orice taxe de transport sau livrare nu sunt incluse, cu exceptia cazului in care este afisat in mod expres acest lucru la momentul finalizarii Comenzii. Preturile valabile pentru Produse sunt cele afisate pe Platforma sau comunicate Clientului in momentul finalizarii unei Comenzi.

 

(2) Vom putea actualiza in orice moment preturile Produselor, iar o astfel de actualizare va inlocui orice preturi afisate anterior pentru respectivele Produse.

 

(3) Pentru acele Produse pentru care nu putem indica dinainte pretul si, dupa caz, toate costurile suplimentare de transport sau livrare, iti vom putea pune la dispozitie un calculator de pret sau te vom contacta prin e-mail/prin intermediului Contului creat in acest sens.

 

(4) Iti vom emite o factura pentru Produsele achizitionate/livrate, obligatia ta fiind sa ne furnizezi toate informatiile necesare conform legislatiei in vigoare pentru emiterea facturii de catre noi - te rugam sa acorzi o atentie sporita atunci cand introduci datele, pentru ca nu vom putea modifica datele din facturile proforme/fiscale emise. In cazul Platii prin transfer bancar, vom emite initial o factura proforma, urmand ca dupa ce contul nostru este debitat cu suma aferenta inscrisa pe aceasta factura sa procedam la emiterea facturii fiscale.

 

(5) Ca regula generala, iti vom transmite factura aferenta Comenzii pentru Produsele vandute/livrate fie in format material (pe suport de hartie) la livrarea Produselor, fie in format electronic, pe e-mail si/sau in contul tau de Client, pe care te incurajam sa-l verifici constant (de asemenea, este posibil ca mesajele noastre sa ajunga in folderul SPAM, asadar te rugam sa verifici si acolo).

 

(6) Conform legislatiei in vigoare din Romania, atunci cand vom accepta plata cu cardul bancar, nu vom solicita plati suplimentare.

 

(7) In cazul platilor online, nu suntem si nu putem fi tinuti responsabili pentru niciun alt cost suportat de tine in plus fata de pretul Produsului achizitionat incluzand, dar fara a se limita la, comisioane de transfer bancar ori de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului Clientului, in cazul in care moneda de emitere a cardului difera de moneda in care se efectueaza vanzarea.

 

5. Livrarea Produselor

Vom livra Produsele doar dupa ce le platesti integral prin una din modalitatile afisate pe site.

 

(1) In functie de specificitatea produselor/serviciilor, livrarea Produselor se va putea face fie in format electronic (atunci cand vorbim de produse/servicii digitale sau confirmari de participare la un eveniment), fie in format fizic, la o adresa comunicata de Client la momentul plasarii Comenzii.

 

(2) In cazul produselor fizice, Livrarea Produselor se va face oriunde in Romania/, in Uniunea Europeana/, SUA/alte state, in termenul comunicat inainte de finalizarea unei Comenzi. Te rugam sa retii ca acest termen de livrare este unul orientativ, bazat pe comenzile anterioare din zonele respective si ca poate suferi modificari, despre care vom depune toate eforturile sa te notificam in timp util. Nu vom raspunde pentru intarzierile in livrarea Produselor aparute din motive neimputabile noua sau din culpa unui transportator (i.e., curier, posta etc.).

 

(3) Livrarea Produselor se va face contra-cost sau gratuit, in functie de conditiile aplicabile Comenzii, care iti vor fi comunicate inainte de finalizarea Comenzii. Daca este cazul, te vom informa cu privire la modalitatile de livrare disponibile si vei putea alege una dintre aceste modalitati anterior finalizarii Comenzii.

 

(4) In cazul in care cu ocazia livrarii Produselor, nu te putem gasi la adresa indicata in Comanda acceptata, se va incerca livrarea inca o data, dupa care Produsele vor fi returnate, tu urmand sa suporti costurile unei noi expeditii, indiferent de valoarea Produselor comandate.

 

(5) Vom depune toate eforturile pentru a asigura ambalarea corespunzatoare a Produselor impreuna cu Specificatiile si toate documentele insotitoare necesare.

 

(6) In cazul produselor digitale, Livrarea Produselor se va face in format electronic, prin furnizarea unui cod, link de descarcare sau alta metoda pe care o punem la dispozitie si pe care ti-o vom comunica pe e-mail/in Contul tau de Client. Livrarea se va face dupa efectuarea platii integrale a Produselor.

 

(7) Vanzatorul isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze orice livrare a Produselor comandate daca aceasta nu poate fi onorata din motive independente de vointa Vanzatorului care includ dar nu sunt limitate la: evenimente de forta majora, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile, incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve etc.

 

6. Transferul riscului si proprietatii asupra Produselor

Dupa ce cumperi un Produs de la noi, toate riscurile se transfera la tine.

 

(1) Daca livram noi personal produsele catre tine, riscul de pierdere sau de deteriorare a Produselor este transferat catre tine in momentul in care tu sau un tert desemnat de tine, altul decat transportatorul, intri in posesia fizica a Produselor.

 

(2) Daca apelam la terte persoane pentru a efectua Livrarea (precum servicii de curierat, servicii postale sau terti), riscul va fi transferat catre tine in momentul livrarii Produselor catre cel transportator, fara a aduce atingere drepturilor pe care tu le ai fata de el (spre exemplu, cand transportatorul iti deterioreaza Produsele).

 

(3) Proprietatea asupra Produselor va fi transferata la livrare, dupa ce ai efectuat plata, in locatia de livrare indicata in Comanda. Livrarea se va considera efectuata prin semnarea de catre tine a documentului de transport furnizat de curier sau prin semnarea de primire pe factura fiscala sau pe un alt document de livrare in cazul livrarilor efectuate de Vanzator.

 

(4) In cazul produselor digitale, vei primi o licenta neexclusiva de acces la respectivul produs, limitata la o anumita perioada de timp sau nelimitta, in functie de caracteristicile produsului , dreptul de proprietate ramanand al nostru sau al persoanei indicate in mod expres in Specificatii/alt loc de identificare. In Specificatiile Produsului se va mentiona in mod expres perioada de licentiere, precum si accesul la anumite viitoare facilitati si daca acestea vor fi sau nu contracost.

 

7. Dreptul de retragere al Clientului

In general, majoritatea Produselor comercializate prin platforma reprezinta produse digitale cu executare imediata, pentru care, conform legislatiei, nu beneficiezi de un drept de retrage. Cu toate acestea, in anumite cazuri pe care le vom indica expres in Specificatii, atunci cand cumperi un Produs online de la noi, ai dreptul sa il dai inapoi in 14 zile, fara sa ne zici de ce vrei sa faci asta

 

(1) Daca esti persoana fizica, ai dreptul de a denunta unilateral Contractul pentru anumite Produse, in termen de 14 (paisprezece) zile calendaristice ("perioada de retragere"), fara a fi nevoit sa justifici decizia de retragere si fara a suporta alte costuri in afara celor stabilite de lege.

 

(2) Perioada de retragere expira in termen de 14 (paisprezece) zile calendaristice de la:

        (a) data incheierii Contractului, in cazul Contractelor ce au ca obiect prestari de servicii;

        (b) ziua in care Clientul sau un tert, altul decat transportatorul si care este indicat de Client, intra in posesia fizica a Produselor, sau:

                (i) in cazul in care Clientul face o singura Comanda pentru Produse multiple care vor fi livrate separat, ziua in care Clientul sau un tert, altul decat transportatorul si care este indicat de Client, intra in posesia fizica a ultimului Produs;

                (ii) in cazul livrarii unui Produs care consta in mai multe loturi sau piese, ziua in care Clientul sau un tert, altul decat transportatorul si care este indicat de Client, intra in posesia fizica a ultimului Produs sau a ultimei piese;

                (iii) in cazul Contractelor pentru livrarea periodica de Produse pe o perioada de timp determinata, ziua in care Clientul sau un tert, altul decat transportatorul si care este indicat de Client, intra in posesia fizica a primului Produs.

 

(3) Pentru exercitarea dreptului de retragere, trebuie sa ne informezi cu privire la decizia ta de retragere din Contract. In acest scop, poti alege una dintre urmatoarele variante:

        (a) sa transmiti la [sediul social al Vanzatorului - Judetul Constanta, oras Constanta, Str. iitorului, nr. 4, bl. 4B, sc. D, et.2, ap. 72 sau la punctul de lucru - str. Calea Grivitei 224, bl. 6, sc. E, ap. 16, sector 1, Bucuresti], la adresa de e-mail din sectiunea ,,Contact" din Platforma sau prin alta metoda pusa la dispozitie Clientului o declaratie neechivoca in care iti exprimi decizia de a te retrage din Contract;

        (b) sa sa transmiti la [sediul social al Vanzatorului - Judetul Constanta, oras Constanta, Str. iitorului, nr. 4, bl. 4B, sc. D, et.2, ap. 72 sau la punctul de lucru - str. Calea Grivitei 224, bl. 6, sc. E, ap. 16, sector 1, Bucuresti] sau la adresa de e-mail (contact@remusbalan.ro) un formular cu urmatorul continut:

 

"Catre: (__) SRL

(adresa Societatii - Judetul Constanta, oras Constanta, Str. iitorului, nr. 4, bl. 4B, sc. D, et.2, ap. 72)

Va informez prin prezenta cu privire la retragerea mea din Contractul referitor la vanzarea urmatoarelor Produse: (__), comandate la data /primite la data de (__).

Numele consumatorului: (__)

Adresa consumatorului: (__)

Semnatura consumatorului (doar in cazul in care acest formular este transmis Vanzatorului pe suport de hartie): (__)

Data: (__)"

 

(4) Exercitarea de catre Client a dreptului de retragere pune capat obligatiilor Clientului si Vanzatorului, dupa caz:

        (a) de a executa Contractul;

        (b) de a incheia un Contract, in cazul in care Clientul a efectuat o Comanda.

 

(5) Cu exceptia cazului in care Vanzatorul s-a oferit sa recupereze Produsele, Clientul returneaza Produsele sau le inmaneaza Vanzatorului sau unei persoane autorizate de aceasta sa receptioneze Produsele, fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 (paisprezece) zile calendaristice de la data la care Clientul a comunicat Vanzatorului decizia sa de a se retrage din Contract. Termenul este respectat daca Produsele sunt trimise de Client Vanzatorului inainte de expirarea perioadei de 14 (paisprezece) zile calendaristice.

 

(6) Clientul suporta doar costurile directe legate de returnarea Produselor, cu exceptia cazului in care Vanzatorului accepta sa suporte acele costuri si informeaza despre asta Clientul.

 

(7) Vanzatorul ramburseaza toate sumele pe care le-a primit drept plata din partea Clientului, inclusiv, dupa caz, costurile livrarii, fara intarziere nejustificata si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 (paisprezece) zile de la data la care este informat in legatura cu decizia Clientului de a se retrage din Contract.

 

(8) Rambursarea sumelor se efectueaza folosind aceleasi modalitati de plata ca si cele folosite de Client pentru Tranzactia initiala, Clientul neputand opta pentru o alta modalitate de rambursare, cu exceptia cazului in care Vanzatorul ii pune la dispozitie in mod expres aceasta posibilitate.

 

(9) Vanzatorul nu este obligat sa ramburseze costurile suplimentare in cazul in care Clientul a ales in mod explicit un alt tip de livrare decat livrarea standard oferita de Vanzator.

 

(10) Vanzatorul poate amana rambursarea pana la data receptionarii Produselor care au facut obiectul Contractului sau pana la momentul primirii unei dovezi din partea Clientului conform careia acesta a trimis Produsele catre Vanzator, luandu-se in considerare data cea mai apropiata.

 

(11) Conform legislatiei in vigoare aplicabile contractelor incheiate la distanta, nu se asigura dreptul de retragere in cazul:

        (a) contractelor de prestari servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al Clientului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a Contractului de catre Vanzator;

        (b) furnizarii de Produse confectionate dupa specificatiile prezentate de Client sau personalizate in mod clar;

        (c) furnizarii de Produse care sunt susceptibile de a se deteriora sau expira rapid;

        (d) furnizarii de Produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de Client;

        (e) furnizarii de Produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

        (f) contractelor in legatura cu care Clientul a solicitat in mod special Vanzatorului sa se deplaseze la domiciliul sau pentru a efectua lucrari urgente de reparatie sau de intretinere. Daca, cu ocazia unei astfel de vizite, Vanzatorul presteaza alte servicii in afara celor solicitate in mod expres de Client sau furnizeaza alte produse decat piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrarilor de intretinere sau de reparatie, dreptul de retragere se aplica respectivelor servicii sau produse suplimentare;

        (g) Produselor/Serviciilor pentru care nu este posibila returnarea produselor conform legislatiei in vigoare (ie. bilete la evenimente, produse alimentare, produse cosmetice, licente digitale etc.).

        (h) fLivrarii si achizitionarii Produselor de catre persoane juridice, cu exceptia cazului in care Vanzatorul decide sa acorde

 

Va rugam sa aveti in vedere ca majoritatea Produselor de pe Platforma reprezinta licente digitale (acces pe baza de username si parola) pentru care iti dai acordul expres ca esti de acord ca nu se ramburseaza sumele platite, livrarea Produsului fiind considerata a fi facuta cu executare integrala la momentul efectuarii platii in schimbul accesului. In cazuri exceptionale, vom putea decide, la libera noastra apreciere si discretie, rambursarea anumitor sume (totale sau partiale) in functie de anumite cazuri particulare, conform politicii noastre comerciale, insa nu atrage raspunderea sau obligatia noastra de a proceda asa in mod constant.

 

8. Garantii

Produsele noastra beneficiaza de garantiile oferite de legislatia in vigoare si care ni se aplica. In cazul in care garantia nu este aplicabila (ie. in cazul serviciilor sau al Produselor specifice), vom indica in dreptul Produselor garantiile existente sau in politica noastra generala privind gestionarea comenzilor.

 

8.1 Garantia Produselor fizice

(1) Toate Produsele fizice comercializate de catre noi beneficiaza de garantia legala de conformitate, conform legislatiei in vigoare. Detalii clare legate de aceste garantii sunt date de catre fisele produselor si niciun Client nu poate solicita o garantie extinsa, pentru o perioada mai mare decat cea mentionata in Specificatii/fisele de producator/alte documente furnizate de Vanzator. Garantia se aplica conditiilor normale de utilizare si este valabila numai pentru produsele achizitionate si platite de Client de la Vanzator.

 

(2) In conformitate cu legislatia in vigoare, daca este aplicabil, Produsele beneficiaza de o garantie de conformitate potrivit Legii nr. 449/2003. Daca in prezentarea Produsului este precizat un termen extins de garantie, atunci se va aplica termenul mai lung.

 

(3) Raspunderea noastra, in conformitate cu prevederile articolelor 9-14 din Legea nr. 449/2003, va putea fi angajata daca lipsa de conformitate apare intr-un termen de 2 ani, care se calculeaza de la Livrarea Produsului, pentru Produsele cu o durata medie de utilizare de cel putin 2 ani.

 

(4) Garantia presupune urmatoarele stadii: (a) inlocuirea Produselor si (b) rambursarea valorii pentru produsele neconforme.

 

8.2 Garantia Produselor electronice/cu acces electronic

(1) In cazul produselor electronice/digitale care presupun acces imediat, sunteti de acord ca nu veti beneficia de garantie legala, in conformitate cu dispozitiile in vigoare.

 

(2) Cu toate acestea, intrucat dorinta noastra este de a avea in permanenta clientii multumiti, vom putea implementa o politica de garantie comerciala pentru anumite tipuri de Produse digitale oferite prin care sa putem returna sumele platite (total sau partial) intr-un anumit termen.

 

(3) Conditiile exacte ale rambursarii sumelor anterior amintite la punctul 8.2.(3) vor fi indicate in dreptul fiecarui Produs.

 

9. Proprietate Intelectuala

Tot ceea ce vezi pe Site ne apartine din punct de vedere al proprietatii intelectuale sau avem drept de folosire asupra lor, iar tu te obligi sa nu ne incalci aceste drepturi si sa nu folosesti nimic de pe Site fara acordul nostru.

 

(1) Denumirile comerciale, marcile, drepturile de autor si orice alte drepturi de proprietate intelectuala inregistrate sau in curs de inregistrare referitoare la Produse detinute sau utilizate de Vanzator sunt si vor ramane proprietatea exclusiva a Vanzatorului sau dupa caz, a licentiatorilor Vanzatorului. Clientul nu va avea niciun drept si nicio pretentie cu privire la acestea.

 

(2) Utilizatorul/Clientul nu va actiona in niciun fel care ar putea aduce atingere drepturilor prevazute in art. 9(1) de mai sus. Utilizatorul/Clientul se obliga sa nu foloseasca in activitatea sa niciun semn sau denumire similara sau identica cu marcile, denumirile comerciale ale Produselor etc., fie ca parte dintr-o denumire fie in orice alt mod.

 

(3) Toate informatiile disponibile pe Platforma (inclusiv, dar fara a se limita la, imagini statice sau dinamice, text, logo-uri, simboluri, reprezentari comerciale, video-uri etc.) care pot fi vizualizate sau accesate in orice mod prin utilizarea unui echipament electronic, continutul e-mailurilor trimise Utilizatorului/Clientului de catre Vanzator, orice informatie comunicata Utilizatorului/Clientului (inclusiv, dar fara a se limita la, date referitoare la Vanzator, activitatea acestuia etc.) prin orice mijloc de catre un reprezentant al Vanzatorului sunt si raman proprietatea exclusiva a Vanzatorului, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtine in acest sens in mod direct sau indirect (cum ar fi prin licente de utilizare si/sau publicare, exclusive/neexclusive, limitate/nelimitate in timp etc.). Utilizatorul/Clientul poate copia, transfera si/sau utiliza astfel de date numai in scopuri personale sau in afara unei activitati desfasurate cu titlu profesional si numai in cazul in care nu intra in conflict cu acesti termeni si conditii.

 

(4) Este interzis in mod expres orice alt mod de a utiliza continutul disponibil pe Site/Platforma in alte scopuri decat cele permise prin prezentul Contract sau in conditiile de utilizare care il insoteste, daca acestea exista.

 

10. Publicitate & comunicari comerciale

Atunci cand facem activitati de marketing direct, iti solicitam in prealabil consimtamantul. Insa vor fi situatii in care iti vom trimite comunicari comerciale pe baza interesului nostru legitim, asa cum ti l-am explicat in Politica de confidentialitate

 

(1) Iti poti exprima consimtamantul pentru a primi comunicari comerciale prin posta electronica[/SMS/apeluri telefonice/WhatsApp/retele sociale], permitandu-ne noua si colaboratorilor nostri sa efectuam astfel de comunicari, prin bifarea optiunii specifice la finalul acestor termeni si conditii sau in zona dedicata din Platforma.

 

(2) Poti oricand sa revoci consimtamantul privind astfel de comunicari comerciale prin:

        transmiterea unei solicitari in scris la adresa de e-mail din sectiunea ,,Contact" din Platforma sau prin alta metoda pusa la dispozitie - in acest caz, revocarea va produce efecte in cel mult 48 (patruzeci si opt) de ore de la initierea procedurii;

        renuntarea la primirea Newsletterelor sau a comunicarilor comerciale, in orice moment, prin accesarea link-ului dedicat care se regaseste in cuprinsul oricarui Newsletter;

        bifarea optiunii de retragere a consimtamantului in sectiunea dedicata de pe Platforma, acolo unde exista.

 

(3) Prezenta procedura va fi mentionata in toate comunicarile cu caracter comercial pe care ti le vom transmite.

 

(4) Newsletterele si comunicarile comerciale ale noastre sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati de noi, cu care esti de acord.

 

(5) Renuntarea de catre tine la primirea Newsletterelor sau ale altor comunicari comerciale nu implica renuntarea la acceptul dat pentru restul termenilor si conditiilor privind vanzarile online efectuate de Vanzator si va produce efecte doar pentru viitor, prelucrarea anterioara considerandu-se a fi legala. Te rugam sa ai in vedere ca este posibil ca si dupa trimiterea revocarii consimtamantului sa mai primesti pentru o scurta perioada comunicari comerciale din partea noastra, pana se efectueaza actualizarea completa a bazei de date sau in cazul unui back-up.

 

(6) Ne rezervam dreptul de a selecta persoanele carora le va trimite Newslettere si alte comunicari comerciale, precum si de a elimina din baza de date orice Utilizator sau Client care si-a exprimat anterior consimtamantul pentru primirea de Newseletter si alte comunicari comerciale, fara niciun angajament ulterior sau a vreunei notificari din partea noastra, neputand fi trasi la raspundere pentru aceste actiuni.

 

11. Raspundere

Esti raspunzator pentru Comenzile plasate, datele furnizate si modul in care utilizezi Site-ul nostru.

 

11.1 Continut generat de tine in calitate de Utilizator sau Client

(1) Tot continutul (text, foto, video etc.) pe care il postezi prin intermediul Platformei (cum ar fi recenziile produselor sau comentarii lasate pe retelele sociale), denumit in continuare "Continutul" este responsabilitatea exclusiva a persoanei care a creat un astfel de continut.

 

(2) Desi nu monitorizam in mod obisnuit continutul postat de Utilizatori/Clienti, ne rezervam dreptul de a face acest lucru si de a elimina continut care incalca acesti Termeni (sau legea aplicabila) despre care suntem constienti, dar nu avem nicio obligatie de a face acest lucru.

 

(3) In cazul in care vom fi trasi la raspundere pentru continutul postat de Utilizatori/Clienti pe Platforma, ne rezervam dreptul de a ne indrepta impotriva Utilizatorului/Clientului respectiv pentru o reparare integrala a prejudiciului suferit.

 

(4) Orice utilizare sau dependenta de orice continut sau materiale postate prin intermediul Platformei sau obtinute de tine prin intermediul Platformei este pe propriul tau risc. Daca suntem anuntati de catre o terta parte ca continutul pe care il trimiti sau il postezi incalca acesti Termeni sau orice lege aplicabila, fie printr-o scrisoare, fie in spiritul acestor Termeni, ne rezervam dreptul de a elimina acest continut din Platforma fara a te notifica in prealabil.

 

(5) Noi nu incurajam, sustinem, reprezentam sau garantam in vreun fel acuratetea continutul sau comunicarilor postate prin intermediul Platformei si nici nu sprijinim si/sau ne alaturam opiniilor exprimate de Utilizatori/Clienti asupra Produselor existente prin Platforma, acestia fiind singuri raspunzatori pentru continutul respectiv.

 

(6) Prin folosirea Platformei, esti de acord si accepti ca poti fi expus unui continut care ar putea sa fie defaimator, denigrator, inexact sau inadecvat sau, in anumite cazuri, ca vor putea exista postari care sa induca in eroare. Noi nu vom fi de nicio maniera responsabili pentru acest continut, incluzand, dar fara a se limita la erori sau omisiuni sau pentru orice fel de prejudiciu, material sau moral, direct sau indirect care a fost postat, transmis pe e-mail sau retele de socializare sau facut in orice alt mod public prin intermediul Produselor, al Platformei sau in alt context.

 

11.2 Utilizarea Platformei

(1) Nu vei utiliza Platforma:

        (a) in orice mod care incalca orice legi sau reglementari locale, nationale sau de alta natura sau orice ordin al unei instante din orice jurisdictie relevanta;

        (a) in orice scop care nu este permis de acesti Termeni;

        (c) in orice mod care incalca drepturile oricarei persoane sau entitati, inclusiv drepturile lor de autor, marca comerciala sau alte drepturi de proprietate intelectuala sau alte drepturi private sau contractuale;

        (d) pentru a distribui reclame de orice fel sau post sau sa comunici in alt mod orice material sau mesaj fals sau inselator de orice fel, inclusiv cu privire la concurenti, potentiali concurenti etc.;

        (e) in orice mod care, cu intentie sau fara, hartuieste, ameninta sau intimideaza orice alt Utilizator sau vizitator;

        (f) in orice mod care indiferent daca este cu intentie sau fara, promoveaza sau incita la, rasism, violenta, ura sau vatamarea fizica sau morala de orice fel;

        (g) in orice mod care este abuziv, defaimator, inexact, obscen, jignitor sau explicit sexual;

        (h) sa postezi fotografii sau imagini ale unei alte persoane fara permisiunea sa (si daca este minor, permisiunea tutorelui legal al minorului);

        (i) sa promovezi activitati ilegale sau in orice fel care sa conduca la incurajarea, achizitionarea sau desfasurarea oricarei activitati ilicite sau infractionale sau care poate provoca vatamari, suferinte sau neplaceri oricarei persoane;

        (j) sa accesezi, sa manipulezi, sa produci daune sau sa utilizezi zone care nu sunt destinate publicului ale Serviciilor, sistemelor informatice, serverelor sau echipamentelor companiei sau ale sistemelor de livrare tehnica ale furnizorilor nostri

        (k) sa accesezi sau sa incerci sa accesezi date ale altor Utilizatori ai Produselor/Platformei sau sa patrunzi, accesezi, penetrezi oricare dintre masurile de securitate referitoare la Produse sau sa sondezi, sa scanezi sau sa testezi vulnerabilitatea oricarui sistem sau retea sau sa incalci sau sa eviti orice securitate sau masuri de autentificare;

        (l) in orice mod care, intentionat sau nu, duce in eroare sau are drept scop inselarea altui Utilizator sau vizitator al Platformei;

        (m) sa introduci orice program malware, virus sau alt program software (vierme) daunator care dauneaza sau interfereaza cu functionarea Produselor oferite, incluzand, dar fara a se limita la cancelbots, refuzul atacurilor de serviciu (denial of services), bombele de timp, viermii, caii troieni, virusi sau orice alt software sau hardware malefic;

        (n) sa interferezi sau sa perturbi (sau sa incerci sa faci acest lucru) accesul oricarui Utilizator, gazda sau retea, inclusiv, fara limitare, trimiterea unui virus, supraincarcare, flooding, spaming, bombardare prin posta a serviciilor sau prin scrierea scripturilor creatoare de continut astfel incat sa interfereze sau sa creeze o povara nejustificata pentru servicii;

        (o) sa copiezi, sa modifici sau sa distribui continutul altor Utilizatori fara consimtamantul acestora;

        (p) in alte scopuri comerciale decat cele permise in mod expres in acesti Termeni;

        (q) sa ocolesti masurile utilizate pentru a preveni sau restrictiona accesul la Produse;

        (r) sa soliciti sau sa furnizezi servicii ilegale;

        (s) sa recoltezi sau sa colectezi informatii despre alti Utilizatori sau vizitatori fara acordul lor;

        (t) sa obtii acces neautorizat la Produse, serverul pe care sunt stocate Produsele sau orice server, computer sau baza de date conectat la Produse;

        (u) sa falsifici orice antet de pachete TCP / IP sau orice parte din informatiile antetului in orice e-mail sau postare, sau in orice mod sa folosesti Produsele pentru a trimite informatii sursa alterata, inselatoare sau falsa;

        (v) sa razui, sa crawlezi sau sa pastrezi sau sa utilizeze altfel Produsele sau orice continut pentru phishing, spam, trolling sau orice scop (comercial) neautorizat; sau

        (w) sa promovezi sau sa sprijini sau sa soliciti implicarea in orice alta platforma sau cauza politica, religioasa (recunoscuta ca organizata sau neorganizata), cult sau secta de orice fel.

 

(2) Nu raspundem pentru niciun fel de prejudicii cauzate tie in calitate de Utilizator sau Client sau oricarui tert ca urmare a indeplinirii de catre noi a oricareia din obligatiilor noastre conform Comenzii si nici pentru daune care rezulta din utilizarea necorespunzatoare a Produselor livrate. In masura in care limitarea raspunderii conform celor de mai sus nu este posibila conform legilor aplicabile, vom raspunde in limita contravalorii Produselor care au format obiectul Comenzii.

 

(3) Te obligi sa pastrezi in conditii de siguranta username-ul si parola aferente Contului, fiind singurul responsabil in cazul utilizarii frauduloase a acestora de catre un tert.

 

(4) Nu raspundem pentru niciun prejudiciu cauzat de orice disfunctionalitati tehnice ale Platformei (e.g., imposibilitatea accesarii oricarui link de pe Platforma).

 

12. Sesizari si reclamatii

(1) Ne poti contacta in general la adresa de e-mail din sectiunea ,,Contact" din Platforma pentru orice nelamurire sau probleme ai in legatura cu Produsele, inclusiv pentru a identifica si corecta eventuale erori care au loc cu ocazia introducerii datelor. In functie de dezvoltarile tehnice ale Platformei, este posibil sa ai la indemana si alte metode de comunicare cu noi (precum chat online, comunicare din contul tau de Utilizator, retele de socializare etc.), pe care ti-o vom aduce la cunostinta. Cu toate acestea, in cazul in care nu ne spui despre aceste aspecte anterior emiterii notificarii sau inceperii furnizarii Produselor, aceste modificari nu se vor mai putea face decat in cazuri exceptionale, care nu implica un efort disproportionat din partea noastra si care sunt valabile din punct de vedere legal.

 

(2) Pentru sesizari sau reclamatii legate de Produse, ai la dispozitie formularul de sesizari disponibil pe Platforma sau alt mod de contact disponibil, in functie de dezvoltarile tehnice ale Platformei. In cazul in care nu exista o sectiune dedicata sesizarilor, vei putea urma procedura descrisa mai sus.

 

(3) Sesizarile astfel receptionate vor fi solutionate de noi in 30 (treizeci) de zile calendaristice de la primirea lor.

 

13. Utilizarea si prelucrarea datelor cu caracter personal ale persoanelor fizice

Prin utilizarea Platformei, Clientul intelege si accepta sa transmita Vanzatorului date cu caracter personal, aceste date urmand sa faca obiectul prelucrarii in conformitate cu si pentru scopurile prevazute in Politica de confidentialitate, care completeaza acesti Termeni si Conditii

 

13.1 Drepturi de autor

Compania in calitate de autor, proprietar, administrator ale site-ului onetiu.com si subdomeniile acestuia sau site-urile afiliate precum academiascaleup.ro, afacereza.ro, smartstartup.ro sau scaleup1000.ro (denumite in continuare in mod individual "Site-ul" si in mod colectiv "Site-urile"), colecteaza si prelucreaza datele personale apartinand persoanelor care acceseaza Site-ul, in conformitate cu prevederile legale in materie de prelucrare a datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. Prin aceasta politica, va spunem ce informatii colectam despre dumneavoastra in calitate de utilizator al Site-ului (denumit in continuare "Utilizatorul"), modul in care le utilizam (prelucram), precum si optiunile pe care le aveti cu privire la aceste date

 

Aceasta Politica are aplicabilitate asupra tuturor dispozitivelor utilizate in scopul accesarii website-ului onetiu.com, cum ar fi, dar fara a se limita la dispozitive de tip smartphone si tableta, laptop, smartwatch, precum si orice alt dispozitiv cu o conexiune la internet care permite accesarea de la distanta a Siteului. Compania detine toate drepturile de autor asupra intregului continut pe care Compania il posteaza pe site, persoanele care acceseaza Site-ul neavand niciun drept asupra continutul, incluzand, fara limitare, reproducere, copiere, distribuire, modificare etc.

 

In cazul in care nu sunteti de acord cu termenii si conditiile legate de utilizarea acestora (expuse in acest document din punct de vedere al protectiei datelor cu caracter personal, dar si in restul documentelor existente pe website din punct de vedere al informatiilor confidentiale, etc.), va rugam sa nu utilizati site-ul www.remusbalan.ro.

 

13.2. Schimbari la aceasta politica

Aceasta politica a devenit aplicabila la nivel de Companie la data indicata in partea de sus a acestei pagini web. In masura in care vom considera necesar, aceasta politica poate suporta modificari ocazionale. Atunci cand vom face modificari, politica actualizata va fi publicata pe aceasta pagina, indicand totodata si data de la care ea a devenit aplicabila. Intr-un asemenea caz, va ramane la latitudinea Companiei daca va notifica persoanele asupra acestor modificari in alt mod decat simpla afisare pe website, precum si modalitatea in care se va efectua (e-mail, pop-up, slide bar, announcement etc.).

 

Va incurajam sa cautati actualizari si modificari la aceasta politica prin verificarea acestei date atunci cand accesati site-urile noastre si aplicatiile mobile. Va vom anunta cu privire la orice modificari ale acestei politici care ar putea afecta semnificativ modul in care utilizam sau divulgam informatiile dumneavoastra personale inainte ca schimbarea sa devina efectiva prin intermediul unui mesaj de pe acest site, atunci cand acest lucru va fi posibil.

 

13.3 Legaturi catre alte site-uri

Site-ul este face parte dintr-un ansamblu care include si paginile de pe retelele sociale, respectiv Facebook, Instagram, Youtube si serviciul de contact WhatsApp la numarul de telefon 0727432433. Chiar daca noi ne folosim de aceste platforme pentru a intra in legatura cu dumneavoastra si a va prezenta informatii utile sau a va oferi oportunitatea de a plasa o comanda pentru un produs sau un serviciu, acestea sunt guvernate de propria lor politica de confidentialitate, pe care va incurajam sa o cititi aici: Facebook, Instagram, Youtube, WhatsApp.

 

Pe Site sau pe paginile retelelor sociale amintite anterior pot exista link-uri catre alte site-uri asupra carora Compania nu are niciun control, link-urile respective nefiind un indiciu de interdependenta/conectivitate cu entitatile respective. In cazul in care vizitati unul dintre aceste siteuri web, va recomandam sa va familiarizati cu regulile de utilizare a respectivului site web, politica de confidentialitate si prelucrare a datelor, precum si cu standardele de securitate folosite. Compania nu este responsabila pentru expresiile si procedurile folosite de operatorii acestor site-uri web, dumneavoastra fiind singurul responsabil pentru transmiterea datelor personale pe aceste site-uri.

 

13.4 Modul de conduita al Utilizatorilor

Prin accesarea Site-ului, va obligati sa respectati regulile legale in vigoare ale Romaniei atunci cand utilizati acest Site, sa actionati invariabil in conformitate cu bunele moravuri si cu respectivele reguli si sa nu distrugeti in niciun fel reputatia si drepturile Companiei sau ale altor utilizatori.

 

13.5 Raspunderea

Toate riscurile care v-ar putea afecta in urma utilizarii acestui Site sunt in intregime responsabilitatea dumneavoastra si Compania nu este responsabila pentru acestea. Toate litigiile aparute in legatura cu utilizarea Site-ului vor fi solutionate de instanta competenta material si teritorial din Romania

 

De asemenea, sunteti raspunzator pentru orice fel de comentarii, review-uri sau mesaje transmise prin intermediul Site-ului sau pe paginile retelelor sociale aferente si care ar putea afecta alte persoane sau Compania. Desi depunem eforturi in mod constant pentru a sterge sau elimina aceste mesaje sau comentarii, este posibil ca, din cauza timpului scurt, sa nu putem actiona cu promptitudine asupra tuturor aspectelor semnalate. In cazul in care vor exista pretentii din partea Companiei sau a tertelor persoane cu privire la continutul postat, ne rezervam in totalitate dreptul de a ne recupera integral prejudiciul de la dumneavoastra.

 

13.6. Informatii despre prelucrarea datelor cu caracter personal

13.6.1 Cui se aplica aceasta politica?

Potrivit legislatiei, in calitate de Utilizator al Site-ului sunteti o persoana beneficiara a serviciilor noastre (inclusiv prin achizitionarea unor produse fizice). Indiferent ca o faceti personal, prin reprezentant sau ca sunteti persoana de contact a unei companii sau persoana aflata intr-o relatie de orice fel cu Compania noastra, sunteti o ,,persoana vizata", adica o persoana fizica identificata sau identificabila.

 

Pentru a fi complet transparenti in privinta prelucrarii de date si pentru a va permite sa va exercitati cu usurinta, in orice moment, drepturile, am implementat masuri pentru a facilita comunicarea dintre noi, operatorul de date si dumneavoastra, in calitate de persoana vizata.

 

13.6.2 Respectarea reglementarilor legale privind protectia datelor cu caracter personal

In cursul activitatii sale curente, Compania prelucreaza anumite date personale referitoare la clientii, utilizatorii si angajatii sai si isi asuma rolul de operator de date cu caracter personal in legatura cu prelucrarea acestor date personale.

 

Atunci cand prelucreaza date cu caracter personal, Compania isi desfasoara activitatea in conformitate cu reglementarile legale, in special cu Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (denumit in continuare "Regulamentul general privind protectia datelor" sau "GDPR/RGDP").

 

In conformitate cu dispozitiile mai sus mentionate privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, Compania prelucreaza si administreaza datele cu caracter personal in scopurile enumerate mai jos, avand implementate solutii tehnice, organizatorice si de securitate in linie cu reglementarile legale..

 

Pe parcursul utilizarii Site-ului, Compania depune toate diligentele necesare pentru a pastra confidentialitatea datelor personale transmise de Utilizatori prin intermediul Site-ului, atat direct, cat si indirect.

 

Politica aceasta descrie modul in care Compania si afiliatii sai colecteaza si utilizeaza datele personale ale utilizatorilor/angajatilor pentru a putea furniza produsele si serviciile oferite.

 

Exemple de operatiuni care se incadreaza aici includ, dar nu se limiteaza la urmatoarele:

 

 • asistenta clienti, care implica solicitarea de informatii sau depunerea de reclamatii, activitati post-vanzare, inclusiv servicii de relatii cu clientii, informarea utilizatorilor/clientilor cu privire la evaluarea serviciilor oferite (feedback);
 • ducerea la indeplinire a concursurilor organizate de Companie prin intermediul Site-ului sau al retelelor sociale;
 • livrarea premiilor castigate sau a produselor comandate;
 • informatii despre servicii, conturi, programe, concursuri si tombole;
 • prezentarea de oferte speciale, promotii personalizate, mesaje publicitare, promovarea de produse si evenimente, programe de loialitate sau alte scopuri de marketing;
 • mentinerea, imbunatatirea si analizarea site-urilor web, a produselor si serviciilor pe care le oferim;
 • mentinerea de inregistrari adecvate pentru scopuri administrative interne, mentinerea functionalitatii site-urilor noastre web si mentinerea relevantei acestora pentru nevoile clientilor;
 • furnizarea de informatii privind produsele comercializate;
 • furnizarea de informatii importante privind siguranta produselor;
 • pentru activitati specifice departamentului de resurse umane, in situatia in care sunteti interesat sa fiti parte din echipa noastra si ati trimis un CV la departamentul Resurse umane prin intermediul Site-ului, in sectiunea dedicata sau ati fost redirectionat catre pagina de contact;
 • pentru a raspunde solicitarilor venite pe adresa de contact a Companiei sau in sectiunea dedicata in Site;

Datele personale vor fi pastrate atata timp cat este necesar pentru scopurile mentionate mai sus sau, acolo unde cazul, in conformitate cu prevederile legale (cum ar fi, spre exemplu, in cazul organizarii concursurilor).

 

13.6.3 Operatorul de date cu caracter personal. Cine suntem?

Dupa cum ati vazut sau urmeaza sa vedeti, va solicitam anumite date personale in functie de stadiul in care va aflati in Site. In materia datelor personale, suntem un operator de date cu caracter personal. In aceasta calitate, ne revin si o serie de obligatii, printre care cea de a va informa cu privire la datele pe care le prelucram, modalitatea in care o facem, ce drepturi aveti si cum puteti exercita aceste drepturi.

 

Datele noastre de identificare le gasiti lin articolul 1.1

 

In masura in care aveti nelamuriri, observatii sau reclamatii cu privire la noi sau la datele personale pe care le prelucram pentru dumneavoastra, ne puteti trimite oricand un e-mail la adresa de mai sus.

 

13.6.4 Ce informatii colectam?

Datele personale sau informatiile personale inseamna orice fel de informatie despre un individ care poate ajuta la identificarea acelei persoane. Aici nu includem si acele date unde identitatea a fost eliminata (datele anonimizate).

 

In functie de produsele, serviciile sau functionalitatile de care doriti sa beneficiati, va trebui sa prelucram anumite date personale, care, in general, vor fi dupa caz urmatoarele (aceasta lista este orientativa si va fi, acolo unde este cazul, detaliata):

 

 • Date de identificare: nume, prenume, numele societatii, numarul de inregistrare la registrul comertului, cod unic de identificare, numele de utilizator (username) sau un identificator similar, starea civila, functia, data nasterii, genul, limba in care doriti sa interactionati cu noi, tara etc.
 • Date de contact: adresa de facturare, adresa de livrare, adresa de e-mail, numarul de telefon
 • Date financiare: informatiile privind platile sau pe cele privind cardul/contul bancar, informatii despre achizitii
 • Date de tranzactionare: detalii privind platile de la si catre dumneavoastra si alte detalii privind produsele si serviciile pe care le-ati achizitionat de la noi
 • Date tehnice: adresa de IP (internet protocol), datele de login, tipul de browser si versiunea, setarile privind locatie si fusul orar, plug-inurile de browser si versiunile acestora, sistemul de operare, platforma de operare si alte tehnologii de pe dispozitivele pe care le folositi pentru a accesa acest Site
 • Date de profil: username, parola, comenzile facute de tine, interesele si preferintele dumneavoastra, feedbackul oferit, raspunsurile oferite la sondaje
 • Date de utilizare: Informatii despre cum utilizati Site-ul nostru, produsele si serviciile
 • Date de marketing & comunicare: Preferintele dumneavoastra de a primi materiale de marketing din partea noastra si din partea tertelor noastre parti si metodele preferate de comunicare
 • Date biometrice: Imagini foto-video din cadrul evenimentelor la care participati (ie. masterclassuri, workshop-uri, webinarii, live-uri pe retelele sociale, conferinte, seminare, alte evenimente) sau atunci cand ne oferiti testimoniale pe suport foto-video.

De asemenea, colectam, folosim si partajam in orice scop Date Agregate, precum date statistice sau demografice. Datele Agregate pot deriva din datele dumneavoastra personale, dar nu sunt considerate date personale in sensul legii intrucat aceste informatii nu dezvaluie in mod direct sau indirect identitatea dumneavoastra.

 

De exemplu, am putea agrega Datele de utilizare ale dumneavoastra pentru a calcula procentajul de utilizatori care acceseaza o functionalitate specifica a site-ului. Cu toate acestea, in cazul in care combinam sau corelam Datele Agregate cu datele dumneavoastra personale astfel incat sa va putem identifica in mod direct sau indirect, vom trata datele combinate rezultate ca date personale care vor fi utilizate asa cum este descris in acest document

 

NU colectam niciun fel de Categorii Speciale de Date Personale despre dumneavoastra (asta include detalii despre originea rasiala sau etnica, opiniile politice, confesiunea religioasa sau convingerile filozofice sau apartenenta la sindicate si prelucrarea de date genetice, de date biometrice pentru identificarea unica a dumneavoastra, de date privind sanatatea sau de date privind viata sexuala sau orientarea sexuala). De asemenea, nu colectam informatii despre condamnari penale si infractiuni.

 

Veti vedea ca pe masura ce folositi Site-ul nostru, colectam informatii despre dumneavoastra si despre serviciile pe care le folositi.

 

Informatiile pe care le colectam se incadreaza in trei categorii diferite:

 

Categoria 1: Interactiune directa (informatii pe care le colectam de la dumneavoastra): Ne veti putea furniza in mod direct date despre dumneavoastra (precum Datele de identificare, Datele de contact si Datele financiare) prin completarea campurilor existente pe Site sau prin posta, email, telefon sau alta metoda pe care vi-o punem la dispozitie. Aici sunt incluse datele personale pe care ni le furnizati atunci cand:

 • doriti sa cumparati/beneficiati de unul din produsele sau serviciile noastre;
 • va faceti un cont la noi pe Site;
 • va abonati la serviciile sau publicatiile noastre (inclusiv newsletter);
 • solicitati materiale promotionale & marketing;
 • intrati intr-un concurs sau promotie, completezi un chestionar etc.;
 • participati la unul din evenimentele noastre, inclusiv webinarii;
 • ne dati un feedback etc.

Categoria 2: Tehnologii automate sau interactiuni: Pe masura ce utilizati Site-ul nostru, vom putea sa colectam in mod automat Date tehnice despre echipamentul pe care il folositi, modul in care navighezi si diferite tipare. Vom colecta aceste informatii prin utilizarea cookie-urilor, loguri de server si alte tehnologii similare.Va rugam sa cititi politica noastra de cookies pentru detalii suplimentare aici.

 

Categoria 3: Terte parti sau informatii disponibile public: Vom putea sa primim date personale care te va privesc din diferite terte parti (sau surse publice), cum ar fi:

> Date tehnice de la urmatoarele terte parti:

 • furnizori de analitice (precum Google);
 • retele de advertising;
 • furnizori de informatii privind cautarile;

> Date de contact, Date financiare si Date de tranzactionare de la furnizori de servicii tehnice, de plata sau de livrare;

> Date de identificare si Date de contact de la brokeri/intermediari sau agregatori de date;

> Date de identificare si Date de contact din surse publice (precum Registrul Comertului, ANAF etc.).

 

13.6.4.1 Informatiile pe care ni le furnizati

In calitate de client (utilizator care a achizitionat un produs sau un serviciu de pe Site) - unele informatii pe care le colectam sunt furnizate de dumneavoastra atunci cand utilizati serviciile noastre, achizitionati unul din produse, va abonati la newsletter sau intrati in contact cu noi pe paginile retelelor sociale, prin WhatsApp, e-mail sau alta modalitate de legatura. Acest lucru poate include numele si prenume, nume de utilizator, parola, adresa de e-mail, adresa postala, numarul de telefon, data nasterii, precum si orice alte informatii furnizate/cerute de noi. Orice informatie furnizata de dumneavoastra va fi luata in considerare si va dati in acest sens acordul ca datele dumneavoastra personale pot fi utilizate de Companie in scopurile enuntate mai jos.

 

Pentru aceste situatii, urmatoarele exemple de date cu caracter personal vor fi avute in vedere:

 • numele si prenumele dumneavoastra,
 • locul de resedinta,
 • adresa de e-mail,
 • data nasterii,
 • numarul de telefon,
 • detaliile platii,
 • atunci cand este cazul, informatii corespunzatoare despre comanda efectuata si
 • imagini foto-video cand participati la evenimente off-line sau on-line.

In acest caz, datele dumneavoastra personale sunt prelucrate in conformitate cu termenii & conditiile regasite pe Site si pe paginile retelelor de socializare aferente. Daca alegeti sa nu ne furnizati datele, nu vom putea sa finalizam comanda dumneavoastra, sa va raspundem cererilor, sa va inscriem in concursuri si promotii sau sa va permitem sa va bucurati de intreaga experienta destinata clientilor.

 

Datele personale ale clientilor sunt prelucrate cu urmatoarele scopuri:

 • pentru a facilita gestionarea comenzilor clientului respectiv;
 • marketing (de exemplu, ca parte a campaniilor de marketing ale Companiei, pentru a furniza informatii despre produse noi, pentru livrarea comunicarilor comerciale ale Companiei sau pentru furnizarea notificarilor privind premiile castigate si alte beneficii referitoare la client);
 • supravegherea satisfactiei clientilor.

In cazul concursurilor organizate pe Site sau prin intermediul paginilor de pe retelele de socializare, datele personale sunt prelucrate in scopul inmanarii premiilor castigatorilor unui concurs. Datele personale pot fi utilizate pentru a va trimite informatii despre produse, servicii, evenimente etc. pe care le oferim si le gazduim, cu conditia sa bifati casuta corespunzatoare acestei optiuni in formularul de inregistrare la Programul de fidelitate sau concurs (promotie) sau sa fi trimis astfel de date intr-unul din scopurile mentionate mai sus.

 

In calitate de utilizator - atunci cand folositi adresa de contact, numarul de WhatsApp aferent, ne scrieti pe una din paginile aferente retelelor sociale sau ne transmiteti o solicitare prin intermediul sectiunii dedicate din Site prin care ne solicitati anumite informatii despre Companie, doriti sa ne semnalati anumite aspecte etc. Pentru a va putea raspunde mesajelor trimise, Compania trebuie sa va prelucreze datele trimise.

 

Atentie! Orice informatie si date personale pe care le transmiteti prin vreo maniera sau alta Companiei intra sub raspunderea dumneavoastra in totalitate, dumneavoastra fiind singurul raspunzator pentru acuratetea informatiilor si datelor transmise catre Companie.

 

13.6.4.2 Informatiile pe care le colectam automat cu ajutorul tehnologiilor

Unele informatii sunt colectate automat de catre noi, inclusiv atunci cand accesati Site-urile noastre web sau cand utilizati in alt mod serviciile noastre. Aceste informatii includ:

 

 • Informatii cu privire la cumparaturi - putem colecta informatii despre tranzactiile dumneavoastra pe Site, inclusiv ce produse achizitionati, cat de des le accesati, daca ati achizitionat si alte produse, precum si orice recompense sau promotii asociate cumparaturilor.
 • Informatii despre dispozitiv si utilizare generala - este posibil sa colectam informatii despre browser-ul sau dispozitivul dumneavoastra. Aceste informatii pot include tipul de dispozitiv pe care il utilizati, sistemul de operare, browser-ul, furnizorul de servicii Internet, numele domeniului dumneavoastra, adresa de protocol internet (IP), dispozitivul si identificatorii de anunturi mobile, site-ul web care v-a trimis la Site, paginile web pe care le vizualizati (inclusiv data si ora la care le-ati vizualizat), serviciile sau functionalitatea pe care o accesati sau le folositi (inclusiv data si ora accesarii sau utilizarii), precum si subiectul anunturilor pe care faceti clic sau le vizualizati. Pentru a colecta aceste informatii, utilizam cookie-uri, semnalizatoare web si/sau tehnologii similare. Scopul prelucrarii acestor date este utilizarea lor de catre Companie pentru a compila statistici, prin folosirea Datelor Agregate, care analizeaza utilizarea site-ului si pentru a personaliza publicitatea catre Utilizatori, in masura in care au fost de acord cu acest aspect.

 

13.6.4.3 Date statistice & date anonime

Compania poate utiliza datele statistice sau datele anonime rezultate din prelucrare in urmatoarele scopuri:

 • pregatirea rapoartelor/analizelor;
 • colectarea informatiilor in scopuri proprii;
 • publicarea, promovarea, oferirea serviciilor oferite de Companie

 

13.6.4.4 Date de comunicare. Politica de cookies & alte tehnologii de urmarire.

Aceasta sectiune privind cookie-urile explica cum si de ce cookie-urile, identificatoarele web (web beacons), pixeli, gif-uri si alte tehnologii similare (denumite in mod colectiv ,,Cookie si alte tehnologii de urmarire") pot fi stocate si accesate de pe dispozitivul dumneavoastra atunci cand utilizati sau vizitati Site-ul.

 

13.6.4.4.1 Ce sunt cookie-urile & alte tehnologii de urmarire?

Un ,,cookie" este un mic fisier text informatii care pot fi stocate pe calculatorul dumneavoastra sau pe dispozitive mobile, cu acces la Internet (smartphone, tableta sau alte dispozitive ce permit conectarea la internet si accesare unei instante web) atunci cand accesati Internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si nu poate accesa informatiile de pe calculatorul/dispozitivul mobil al utilizatorului. Mentionam ca aceasta tehnologie nu contine programe software, virusi sau spyware.

 

Celelalte tehnologii de urmarire functioneaza similar cu cookie-urile si plaseaza mici fisiere de date pe dispozitivele dumneavoastra sau monitorizeaza activitatea dumneavoastra pe Site pentru a ne permite sa colectam informatii despre modul in care utilizati Site-ul. Acest lucru permite Site-ului sa recunoasca dispozitivul dumneavoastra de alti utilizatori ai Site-urilor. Informatiile furnizate mai jos despre cookieuri se aplica si acestor alte tehnologii de urmarire. Puteti gasi mai multe informatii la www.allaboutcookies.org si www.youronlinechoices.eu.

 

13.6.4.4.2 La ce folosim cookie-urile?

Utilizarea cookie-urilor - Utilizam cookie-urile si alte tehnologii de urmarire pentru a face Site-ul mai usor de utilizat si pentru a-l adapta mai bine intereselor noastre, prin ofertele noastre, la interesele si necesitatile dumneavoastra. Cookie-urile sunt utilizate si pentru a mari viteza viitoarelor dumneavoastra activitati si experiente pe site-ul nostru. Acestea se refera la preferintele dumneavoastra in materie de confidentialitate online sau publicitate relevanta. De asemenea utilizam cookie-uri pentru a compila statistici anonime, cumulate, care ne permit sa intelegem cum utilizeaza oamenii Site-ul si pentru a ne ajuta sa imbunatatim structura si continutul lui, excluzand identificarea personala a utilizatorului.

 

13.6.4.4.3 Ce tipuri de cookie folosim?

Compania utilizeaza doua tipuri de cookie-uri: ( a) cookie-uri de sesiune si (b) cookie-uri persistente .

 

Cookie-urile de sesiune sunt utilizate temporar si raman stocate in dispozitivul dumneavoastra pana cand va deconectati de pe site sau inchideti aplicatia (browser-ul web).

 

Cookie-urile persistente raman in dispozitivul dumneavoastra fie pentru perioada definita in parametrii cookie-ului relevant, fie pana cand dumneavoastra il stergeti. In general, stocam cookie-urile si fisierele din alte tehnologii de urmarire pentru o perioada de maxim 30 de zile.

 

Cookie-urilor pe care le folosim sunt incluse in una sau mai multe din urmatoarele categorii:

 • strict necesare: Aceste tipuri de cookie-uri sunt esentiale pentru prestarea serviciilor solicitate in mod specific de vizitatorii paginilor de internet. In lipsa lor, paginile de internet nu pot functiona si nu pot furniza serviciile solicitate.
 • de performanta: Aceste cookie-uri colecteaza informatii despre modul in care vizitatorii folosesc o pagina de internet, cum ar fi ce pagini sunt cele mai populare, ce metoda de conectare a paginilor este cea mai eficace si daca utilizatorii primesc mesaje de eroare de la paginile de internet. Aceste cookie-uri ne permit sa oferim utilizatorilor o experienta de utilizare de inalta calitate si totodata ne permit sa masuram audienta paginii de internet. Informatiile colectate de aceste cookie-uri nu identifica utilizatorii, ci doar au rolul de a contribui la imbunatatirea modului in care functioneaza pagina noastra de internet, prin transmiterea unor informatii care ne permit sa oferim in viitor o experienta personalizata.

Informatiile obtinute prin utilizarea cookie-urilor pot fi colectate numai in scopul medierii si efectuarii anumitor functii ale utilizatorilor. Aceste date sunt criptate intr-un mod care dezactiveaza accesul persoanelor neautorizate.

 

13.6.4.4.4 Ce sunt cookie-urile furnizate de terti?

In anumite situatii, Site-ul nostru apeleaza la cookie-uri pe care le ofera terte persoane. Va rugam sa retineti ca nu suntem raspunzatori pentru prelucrarea de catre acestia a datelor personale si va recomandam sa cititi politica lor de confidentialitate si de cookie

 

Spre exemplu, includem in aceasta categorie cookie-urile furnizate de terti precum YouTube (pentru redarea continutului video), Facebook (pentru afisarea paginii noastre de fani, evenimente etc.), Instagram (pentru afisarea feed-ului si a posibilitatii de a interactiunea cu postarile respective) etc.

 

Desi nu sunt obligatorii, este posibil ca daca alegi sa nu accepti aceste cookie-uri, experienta dumneavoastra cu Site-ul sa fie limitata (spre exemplu, sa nu puteti vizualiza elemente intregi existente pe o pagina, precum continutul video).

 

 

13.6.4.4.5 Ce tipuri de tehnologii similare de urmarire folosim?

Pagina noastra de internet utilizeaza Google Analytics, un serviciu de analiza web oferit de Google, Inc. ("Google"). Google Analytics utilizeaza cookie-uri pentru a ajuta pagina de internet sa analizeze modul in care utilizatorii folosesc pagina respectiva. Informatiile generate de cookie privind utilizarea Paginii de internet de catre dumneavoastra (inclusiv adresa dumneavoastra IP) vor fi transmise catre, si stocate de, Google pe servere din Statele Unite. Google va folosi aceste informatii in scopul evaluarii utilizarii Paginii de internet de catre dumneavoastra, pentru compilarea rapoartelor privind activitatea paginii de internet pentru operatorii paginii de internet si pentru prestarea altor servicii legate de activitatea paginii de internet si folosirea internetului. Google poate transfera, de asemenea, aceste informatii unor terte parti daca legea ii impune acest lucru, sau daca terte parti prelucreaza informatiile in numele Google. Google nu va asocia adresa IP-ului dumneavoastra cu nicio alta data detinuta de Google. Puteti refuza utilizarea cookies-urilor prin selectarea setarilor corespunzatoare pe browser-ul dumneavoastra. In eventualitatea in care optati sa faceti acest lucru este posibil sa nu puteti utiliza intreaga functionalitate a paginii de internet.

 

Puteti afla mai multe informatii despre politica de confidentialitate a Google Analytics aici.

 

Pentru a dezactiva optiunea Google Analytics, puteti accesa urmatorul link

 

De asemenea, folosim si tehnologia furnizata de Facebook, prin intermediul Facebook Pixel si Facebook Custom Ads.

 

Facebook Custom Ads reprezinta un set de cookie-uri care urmareste interactiunile tale cu Site-ul nostru, pentru a va oferi publicitate personalizata pe Facebook unde sunteti un utilizator inregistrat al unui astfel de serviciu. Adresa ta de e-mail criptata este de asemenea distribuita de noi sau de furnizorii nostri de servicii terti, cu Facebook in acest scop

 

Facebook Pixel este folosit pentru a urmari nivelul de conversie din anunturile Facebook si pentru a viza utilizatorii cu anunturi Facebook pe baza actiunilor pe care le intreprind pe site-ul nostru.

 

Acest pixel inregistreaza informatii despre sesiunea de browser a unui utilizator, pe care o trimite catre Facebook, impreuna cu o versiune anonimizata a ID-ului Facebook si adresa URL vizualizata. Acest lucru ne permite sa directionam anunturile noastre Facebook catre publicul persoanelor care au vizitat site-ul.

 

Datele personale ale utilizatorilor sunt prelucrate sub rezerva consimtamantului lor, care este voluntar si este furnizat de Utilizator atunci cand acesta acceseaza Site-ul.

 

Majoritatea browserelor de Internet sunt setate initial pentru a accepta automat cookie-uri. Puteti modifica setarile pentru a bloca cookie-urile sau pentru a fi notificat in momentul cand sunt trimise cookie-uri catre calculatorul sau dispozitivul dumneavoastra mobil (smartphone, tableta). In cazul in care anulati cookie-urile pe care le utilizam, nu veti mai primi informatii personalizate atunci cand vizitati Site-ul. Daca utilizati mai multe dispozitive pentru a vizualiza si a accesa Site-ul (de ex. calculatorul, smartphone, tableta, etc) va trebui sa va asigurati ca fiecare browser de pe fiecare dispozitiv este setat astfel incat sa corespunda preferintelor dumneavoastra de cookie. Prin accesarea "cookie settings" existent in browserele utilizate de dumneavoastra veti gasi indicatii care va explica cum puteti schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in "optiuni" sau in meniul de "preferinte" al browserului. Pentru mai multe detalii puteti folosi si optiunea "ajutor" a browserului dumneavoastra.

 

Browser-ul va poate permite sa stergeti toate cookie-urile dupa inchiderea sa. Totusi, aceasta optiune duce la stergerea cookie-urilor permanente care v-ar putea stoca preferintele si setarile personalizate de pe paginile de internet pe care le vizitati cu regularitate. Cu toate acestea, puteti pastra cookie-urile dorite, deoarece browser-ul dumneavoastra va poate permite sa specificati ce pagini de internet au intotdeauna sau nu au niciodata permisiunea de a folosi cookie-uri

 

Puteti gasi detalii suplimentare privind modul in care puteti sterge cookie-urile sau modul in care puteti gestiona cookie-uri pe diferite browsere de internet accesand link-urile de mai jos:

 

13.7. Cum utilizam informatiile obtinute?

Compania colecteaza aceste informatii pentru a va putea oferi produsele si serviciile Companiei, pentru a imbunatati oferirea serviciilor, precum si pentru a dezvolta tehnologii noi care sa vina in ajutorul dumneavoastra.

 

In concret, utilizam informatiile:

 • pentru a va putea livra produsele si serviciile achizitionate;
 • pentru a va transmite informari comerciale periodice;
 • pentru a va tine la curent cu ultimele noutati ale noastre;
 • pentru a imbunatati siguranta si securitatea utilizatorilor si ale serviciilor noastre;
 • pentru asistenta oferita utilizatorilor;
 • pentru cercetare si dezvoltare;
 • pentru a permite comunicarile catre sau intre utilizatori;
 • in legatura cu proceduri legale.

Compania nu vinde si nu distribuie informatiile dumneavoastra personale catre terti in scopuri de marketing direct al tertilor.

 

13.7.1 Furnizarea serviciilor si asigurarea functiilor

Compania utilizeaza informatiile colectate pentru a furniza, a personaliza, a mentine si imbunatati produsele si serviciile sale. Acest lucru include utilizarea informatiilor pentru:

 • crearea si actualizarea contului dumneavoastra pe Site;
 • confirmarea identitatii dumneavoastra si/sau a societatii pe care o reprezentati;
 • permiterea accesului la contul dumneavoastra si vizualizarea statusului precum si a tranzactiilor efectuate;
 • realizarea operatiunilor interne necesare pentru furnizarea serviciilor noastre, inclusiv depanarea erorilor de software si operationale, realizarea analizelor de date, testarea, studierea, monitorizarea si analizarea utilizarii si a tendintelor de activitate;
 • activitati specifice departamentului de resurse umane, in situatia in care sunteti interesat sa fiti parte din echipa noastra si ati trimis un CV la departamentul Resurse umane prin intermediul Site-ului;

 

13.7.2 Asistenta pentru clienti

Compania foloseste informatiile furnizate de dumneavoastra (precum istoricul din aplicatie sau de pe Site, comentarii sau review-uri lasate pe platformele de socializare sau transmise prin e-mail, modalitatile de plata, date personale etc.) pentru a imbunatati serviciul de asistenta oferit utilizatorilor, cum ar fi pentru:

 • a investiga si rezolva problemele dumneavoastra;
 • a monitoriza si imbunatati raspunsurile primite de la asistenta pentru clienti;

 

13.7.3 Cercetare si dezvoltare

Compania este intr-un proces continuu de imbunatatire a serviciilor si produselor oferite catre clienti, prin cercetare si dezvoltare continua, pentru a furniza in mod constant servicii si produse de calitate.

 

De aceea, datele dumneavoastra sunt foarte importante pentru noi si le vom putea folosi pentru testare, cercetare, analiza si dezvoltare de produse. Acest lucru ne permite sa imbunatatim siguranta si securitatea serviciilor noastre, sa dezvoltam functii si produse noi si sa facilitam furnizarea si extinderea serviciilor noastre.

 

13.7.4 Mesaje

Compania poate folosi informatiile utilizate de dumneavoastra pentru a va oferi mesaje (prin intermediul platformei, al e-mailului, WhatsApp sau retelelor sociale) privind starea contului dumneavoastra, update-uri ale Site-ului si ale platformelor sociale, loializare, recompensare, evenimente, servicii sau produse nou-introduse si alte asemenea, atunci cand consideram ca ati fi interesati.

 

13.7.5 Proceduri legale

Vom putea folosi informatiile pe care ni le furnizati pentru a investiga sau solutiona dispute, reclamatii sau orice probleme existente privind utilizarea produselor ori pentru orice alt scop permis de legislatia aplicabila. De asemenea, Compania va putea transmite informatiile furnizate in conformitate cu solicitarile venite din partea organelor jurisdictionale ce au competenta privind accesul la aceste informatii, precum anchete penale, dosare aflate pe rolul instantelor judecatoresti sau in procedura prealabila etc.

 

13.7.6 Transferul informatiilor obtinute

Nu vom divulga datele dumneavoastra personale decat in scopurile si catre tertii descrisi mai jos

Datele personale pot fi distribuite catre orice alta societate membra a grupului nostru, in cazul in care consideram ca acest lucru este in interesul nostru legitim pentru scopuri administrative interne (de ex. stocarea de date) sau pentru auditarea si monitorizarea proceselor noastre interne

 

Vom putea distribui datele cu caracter personal cu si/sau catre societati din grupul nostru daca acestea ne furnizeaza produse si servicii, cum ar fi sistemele IT.

 

13.7.7 Transferul datelor cu caracter personal in strainatate

Colaboram cu o serie de parteneri si furnizori de servicii pe care ii selectam cu atentie, pentru a ne asigura ca datele dumneavoastra sunt in siguranta. Consideram important ca dumneavoastra sa fiti informati cu privire la locul in care sunt transferate datele pe care ni le furnizati.

 

Transferul de date cu caracter personal catre un stat tert poate avea loc numai daca statul catre care se intentioneaza transferul asigura un nivel de protectie adecvat

 

Transferul de date catre un stat a carui legislatie nu prevede un nivel de protectie cel putin egal cu cel oferit de Regulament General de Protectie a Datelor este posibil numai daca exista garantii suficiente cu privire la protectia drepturilor fundamentale ale persoanelor vizate. Aceste garantii vor fi stabilite de noi prin contracte incheiate cu furnizorii/prestatori de servicii catre care se va realiza transferul datelor tale personale.

 

Unii dintre furnizorii nostri de prestari servicii sunt/e posibil sa fie localizati in afara Spatiului Economic European (SEE), astfel incat procesarea din partea lor a datelor tale personale va implica un transfer de date in afara SEE.

 

De fiecare data cand vom transfera datele tale personale in afara SEE, ne vom asigura ca exista un nivel de protectia similar prin unul din urmatoarele mecanisme de salvgardare:

 • vom transfera datele tale personale catre tari unde s-a demonstrat de catre Comisia Europeana ca furnizeaza un nivel adecvat de siguranta pentru datele personale. Pentru mai multe detalii, dati click aici.
 • cand apelam la anumiti furnizori de servicii, vom putea folosi anumite modele de contracte furnizate si aprobate de Comisia Europeana care ofera datelor personale aceeasi protectie pe care o au in Europa. Pentru mai multe detalii, dati click aici.
 • Cand apelam la furnizori din SUA, vom putea transfera datele daca acestia sunt parte a Scutului de Securitate UE-SUA care ii obliga sa ofere conditii similare de protectie pentru datele partajate intre UE si SUA. Pentru mai multe detalii, dati click aici.

In cazul in care Compania va fi obligata sa furnizeze date cu caracter personal sau nu i se permite sa faca acest lucru, numai datele necesare indeplinirii scopului strict al cererii vor fi divulgate.

 

13.7.8 Furnizarea de date catre terti

Compania poate dezvalui datele cu caracter personal catre terti. Compania furnizeaza partenerilor numai date cu caracter personal pe care le-a prelucrat deja, asupra carora au fost stabilite masuri tehnice si organizatorice pentru protectia datelor si s-au indeplinit celelalte obligatii care decurg din Regulamentul general privind protectia datelor. Partenerii Companiei au acces la datele cu caracter personal numai in masura necesara pentru indeplinirea sarcinilor lor.

 

Compania nu furnizeaza in niciun caz, contracost, date cu caracter personal tertilor

 

Categoriile de destinatari catre care se pot divulga datele personale colectate:

 • partenerilor contractuali ai Companiei (cum este cazul companiilor cu care ne aflam in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare);
 • furnizorilor de servicii care asigura Companiei servicii legate de plasarea datelor personale pe serverele Companiei, de gestionarea aplicatiilor pentru programele de fidelizare, de asigurare a platilor pentru achizitii de la Companie si evaluarea anchetelor de marketing (ex: servicii de marketing, servicii de plata / bancare sau alte servicii), inclusiv entitati care asista Compania in prelucrarea de date in calitate de imputerniciti, asiguratori etc.); Datele personale ale angajatilor Companiei sunt furnizate firmei externe de contabilitate, care compileaza inregistrarile contabile, fiscale si de salarizare ale Companiei;
 • autoritatilor competente (Parchet, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului), in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate, precum si atunci cand sunt cerute in conformitate cu legislatia aplicabila;
 • altor companii din acelasi grup cu Compania, filialelor sale, si companiilor afiliate in scopul de management si analiza, luarea deciziilor, precum si alte scopuri de afaceri. De exemplu, putem partaja informatiile dumneavoastra cu filialele si companiile afiliate pentru a administra programele noastre de fidelizare sau de recompensare, comenzile si solicitarile de proces si pentru a extinde si promova ofertele noastre de produse si servicii,
 • specialisti, avocati, contabili si alti furnizori de servicii profesionale

De asemenea, vom putea transmite datele cu caracter personal unor terti:

 • in cazul in care ne solicitati sau ne dati acordul in acest sens;
 • persoanelor care pot demonstra ca detin autoritatea legala de a actiona in numele dumneavoastra;
 • in cazul in care este interesul nostru legitim sa facem acest lucru pentru a administra, extinde sau dezvolta activitatea comerciala;
 • in cazul in care avem obligatia de a dezvalui datele dumneavoastra personale pentru a respecta o obligatie legala, orice solicitare legala din partea autoritatilor guvernamentale sau executive, si dupa cum poate deveni necesar pentru a indeplini anumite cerinte de securitate nationala sau de aplicare a legii sau a de preveni anumite activitati ilegale;
 • pentru a raspunde oricaror pretentii, pentru a ne proteja drepturile noastre sau ale unui tert, pentru a proteja siguranta oricarei persoane sau pentru a preveni orice activitate ilegala; sau pentru a proteja drepturile, proprietatile sau siguranta Companiei, a angajatilor sai, a clientilor sai, a furnizorilor sau a altor persoane. Unii din acesti destinatari (inclusiv afiliatii nostri) pot utiliza datele dumneavoastra in tari aflate in afara Zonei Economice Europene.

 

13.8 Siguranta si securitate

Intelegem cat de importanta este confidentialitatea si securitatea datelor personale si luam masurile necesare pentru a proteja clientii nostri si alte persoane ale caror date le prelucram de accesul neautorizat al datelor personale, precum si de modificarea, divulgarea sau distrugerea neautorizata ale datelor pe care le prelucram in activitatea curenta.

 

Am implementat urmatoarele masuri tehnice si organizatorice de securitate a datelor cu caracter personal:

 • Politici dedicate. Adoptam si revizuim constant practicile si politicile interne de prelucrare a datelor personale (inclusiv masurile fizice si electronice de securitate), pentru a ne proteja sistemele de un eventual acces neautorizat sau alte posibile amenintari la securitatea acestora. Aceste politici sunt supuse unor verificari constante, pentru a ne asigura ca respectam cerintele legale si ca sistemele functioneaza in mod adecvat
 • Minimizarea datelor. Ne asiguram ca datele tale cu caracter personal pe care le prelucram sunt limitate doar la cele necesare, adecvate si relevante pentru scopurile declarate in aceasta Nota.
 • Restrangerea accesului la date. Incercam sa restrangem cat mai mult accesul la datele cu caracter personal pe care le prelucram la minimul necesar: angajati, colaboratori si alte persoane care au nevoie sa acceseze aceste date pentru a le prelucra si a duce la indeplinire un serviciu. Partenerii si colaboratorii nostri sunt supusi unor obligatii stricte de confidentialitate (fie prin contract, fie legale).
 • Masuri tehnice specifice.Utilizam tehnologii care sa asigure securitatea clientilor nostri, incercand intotdeauna sa implementam cele mai optime solutii pentru protectia datelor. De asemenea, facem back-up-uri periodice de date pentru a le putea recupera in cazul unui eventual incident si avem implementate proceduri de audit periodice in privinta securitatii echipamentelor folosite. Totusi, niciun site web, nicio aplicatie si nicio conexiune la internet nu este complet sigura si de neatins (vezi NASA).
 • Asigurarea exactitatii datelor tale.Cateodata este posibil sa iti cerem sa confirmi exactitatea sau actualitatea datelor tale pentru a fi siguri ca ele reflecta realitatea.
 • Instruirea personalului. Ne instruim si testam constant angajatii si colaboratorii cu privire la legislatia si cele mai bune practici in domeniul prelucrarii datelor cu caracter personal.
 • Anonimizarea datelor. Acolo unde putem, incercam pe cat posibil sa anonimizam/pseudoanonimizam datele cu caracter personal pe care le prelucram, astfel incat sa nu mai putem identifica persoanele la care acestea se refera.

 

Cu toate acestea, desi depunem eforturi constante pentru a asigura securitatea datelor pe care ni le incredintezi, este posibil sa avem parte si de evenimente mai putin fericite si sa avem incidente/brese de securitate. In aceste cazuri, vom urma cu strictete procedura de raportare si notificare a incidentelor de securitate si vom lua toate masurile necesare pentru a readuce situatia la normal in cel mai scurt timp posibil

 

13.9 Pastrarea datelor

Compania pastreaza date cu caracter personal numai pentru perioada de timp necesara pentru atingerea scopului prelucrarii sale si face acest lucru conform regulilor specificate mai jos:

 • in cazul concursurilor organizate pe Site-uri sau pe retelele de socializare, datele personale sunt pastrate numai pentru perioada de timp in care participati la concursul respectiv (incluzand si procedura de livrare a premiilor), cu exceptia anumitor prevederi financiar-fiscale care pot impune o perioada mai mare de timp. Dupa aceasta data, vom putea pastra in continuare datele obtinute, dupa ce acestea au fost anonimizate, pentru a le folosi in scopuri statistice, pentru cercetare, dezvoltare, extinderea si imbunatatirea serviciilor oferite;
 • datele personale ale Utilizatorilor sunt pastrate pentru maximum doi ani de la ultima vizita pe Site. Ulterior acestei perioade, in cazul stergerii contului, Compania va putea pastra in continuare datele obtinute, dupa ce acestea au fost anonimizate, pentru a le folosi in scopuri statistice, pentru cercetare, dezvoltare, extinderea si imbunatatirea serviciilor oferite.
 • in cazul angajatilor, datele cu caracter personal sunt pastrate pe o perioada conforma cu termenele de arhivare prevazute de lege;
 • in cazul postarilor de pe retelele de socializare, evenimente, conferinte, materiale promotionale de orice tip (indoor/outdoor/format digital/format print), imaginile sau materialele foto-video ale Clientilor sau Utilizatorilor vor fi mentinute pana la o solicitare expresa a persoanelor care apar in astfel de materiale. Cu toate acestea, in cazul unei cereri de stergere, Compania isi rezerva dreptul de a nu da curs unei asemenea cereri daca considera ca interesul sau prevaleaza asupra interesului consumatorului/persoanei vizate.
 • imaginile inregistrate de camerele de securitate (in cazul in care evenimentele au loc la sediul Companiei) sunt pastrate pentru o perioada maxima de treizeci de zile;
 • pastram informatiile legate de tranzactii si statisticile de utilizare, conform reglementarilor, cerintelor fiscale si de asigurare precum si altor cerinte in vigoare acolo unde opereaza. Dupa aceasta perioada, Compania sterge sau trece sub anonimat aceste informatii in conformitate cu legile aplicabile.

Mai jos regasiti si o expunere a principalelor noastre activitati in relatie cu dumneavoastra si perioadele aferente de pastrare:

 

Inregistrarea ca Utilizator: Vom tine datele dumneavoastra pana in momentul in care decideti ca nu mai aveti statut de Utilizator (stergeti contul).

Incheierea si executarea contractului de vanzare sau prestari servicii pe care il inchei cu noi: Vom prelucra datele dumneavoastra pe durata de timp necesara pentru a gestiona achizitionarea produselor sau a serviciilor pe care le cumparati, incluzand eventuale returnari, reclamatii, garantii sau plangeri legate de achizitionarea produsului sau a serviciului respectiv.

Solicitarile sau cererile efectuate prin intermediul Serviciului Clienti/Suport: Vom prelucra datele cat timp este necesar pentru a satisface solicitarea sau cererea.

Marketing: Vom prelucra datele pana va veti dezabona de la newsletter/alte metode de marketing.

Imbunatatirea serviciilor: Vom prelucra datele punctual, doar pe perioada actiunii respective (ie. sondaj, formular de feedback etc.)

Proceduri de angajare: In cazul in care aplicati pentru o pozitie la noi, dar procesul de recrutare nu este finalizat, vom pastra datele dumneavoastra personale pentru o perioada limitata de timp, conform politicii interne de prelucrare a datelor personale privind candidatii.

In cazul in care sunteti angajat al Companiei, vom pastra datele dumneavoastra personale pentru perioada legala prevazuta de lege acolo unde este obligatoriu si/sau pentru o alta perioada necesara pentru a duce la indeplinire interesele noastre legitime (spre exemplu, in ceea ce priveste solutionarea eventualelor proceduri disciplinare sau raspunderi patrimoniale), in conformitate cu politica de prelucrare a datelor personale privind angajatii, pusa la dispozitie.

Pe scurt, vom pastra datele dumneavoastra personale atata timp cat este necesar pentru a ne indeplini scopurile pentru care le-am colectat, inclusiv in scopul satisfacerii oricaror cerinte legale, contabile sau de raportare.

 

Incercam pe cat posibil sa stabilim de la bun inceput perioada necesara stocarii datelor cu caracter personal, insa acest lucru nu este intotdeauna posibil. Pentru a determina perioada de pastrare adecvata pentru datele cu caracter personal, luam in considerare valoarea, natura si sensibilitatea datelor personale, riscul potential de vatamare cauzat de utilizarea neautorizata sau divulgarea datelor dumneavoastra personale, scopurile pentru care prelucram datele personale si daca putem realiza aceste scopuri prin alte mijloace si cerintele legale aplicabile.

 

Prin lege trebuie sa pastram informatii de baza despre clientii nostri (inclusiv date de contact, identitate, date financiare si de tranzactionare) timp de 5 ani dupa ce acestia nu mai sunt clienti in scopuri fiscale.

 

In anumite circumstante, putem anonimiza datele tale personale (astfel incat acestea nu mai pot fi asociate cu tine) in scopuri de cercetare stiintifica, istorica sau statistica, caz in care putem folosi aceste informatii pe o perioada nelimitata fara a te anunta in prealabil.

 

Retineti faptul ca in anumite situatii expres reglementate, stocam datele pe perioada care ne este impusa de lege.

 

13.10 Stocarea datelor furnizate

Datele personale pe care ni le furnizati si pe care le prelucram sunt prelucrate in SEE ("Spatiul Economic European") si stocate in serverele din Europa. Cu toate acestea, aceste date pot fi prelucrate de personalul din afara SEE care lucreaza pentru noi sau pentru unul dintre partenerii nostri de afaceri sau furnizorii de servicii, precum Talent LMS, care sunt acoperiti de Scutul de Confidentialitate UE - SUA.

 

O lista completa a persoanelor sub-imputernicite terte detalii despre politicile lor de confidentialitate o vei putea gasi pe site-ul nostru atunci cand vor exista.

 

Unele tari din afara SEE nu pot oferi acelasi nivel de protectie adecvata a drepturilor si libertatilor dumneavoastra in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal; cu toate acestea, prin utilizarea serviciilor noastre, va dati consimtamantul ca datele dumneavoastra personale sa fie prezentate de catre Companie tertelor parti.

 

Va rugam sa ne contactati daca doriti mai multe detalii despre garantiile specifice aplicate transferului informatiilor dumneavoastra personale in afara SEE.

 

13.11 Scopul prelucrarii

Compania foloseste informatiile furnizate de dumneavoastra pentru a va oferi acces la:

 • produsele si ofertele noastre curente;
 • informari cu privire la activitatea Companiei
 • campaniile de marketing derulate de Companie;
 • diverse oferte promotionale derulate de Companie in mod curent sau in anumite perioade;
 • diverse campanii de care consideram ca ati fi la un moment dat in mod rezonabil interesat avand in vedere istoricul pe care il aveti cu Compania;

Pentru buna indeplinire a acestor servicii, Compania va putea folosi informatiile furnizate si in alte scopuri precum facturare, statistica, cercetare & dezvoltare etc. In masura in care Compania va considera ca informatiile furnizate vor putea fi folosite si in alte scopuri decat cele anterior mentionate, va informa imediat utilizatorii despre acest aspect.

 

13.12 Pe ce ne bazam cand prelucram datele dumneavoastra?

13.12.1 Prelucrarea datelor este necesara pentru a furniza serviciile pe care le solicitati

Compania trebuie sa colecteze si sa utilizeze anumite informatii pentru furnizarea serviciilor. Acestea includ:

 • informatii despre profilul utilizatorului pentru participare la promotii si concursuri, necesare pentru crearea si pastrarea contului, inclusiv pentru a confirma identitatea, si pentru a putea efectua sau primi platile;
 • informatii despre candidati si angajati (CV-uri, documente necesare angajarii), documente necesare pentru verificarea indeplinirii conditiilor legale si a antecedentelor precum si alte informatii necesare pentru a permite Companiei sa incheie contractul de munca;
 • informatii despre Clienti sau Utilizatori (in scopul promovarii) in cazul participarii la evenimentele organizate de Companie, unde se vor putea face fotografii si inregistrari video cu participantii/persoanele care sunt prezente la eveniment, indiferent de calitatea acestora. Compania isi rezerva dreptul de a folosi asemenea date pentru promovarea ulterioara a altor evenimente/in activitatea curenta de promovare a Companiei pentru a arata altor persoane cum au fost evenimentele trecute, cu scopul de a creste interesul pentru evenimentele viitoare;
 • informatii despre tranzactii si cazuri introduse in platforma, care trebuie generate si pastrate in legatura cu modul in care utilizatorul interactioneaza cu produsele si serviciile de care beneficiaza;
 • informatii despre utilizarea serviciilor Companiei, necesare pentru a mentine, optimiza si imbunatati serviciile.

 

13.12.2 Prelucrarea este necesara pentru interesele legitime ale Companiei

Compania colecteaza si utilizeaza informatiile personale in masura in care acest lucru este necesar pentru indeplinirea intereselor sale legitime. Aceasta include colectarea si utilizarea informatiilor:

 • pentru mentinerea si imbunatatirea sigurantei si securitatii utilizatorilor;
 • pentru a preveni, a detecta si a lupta impotriva fraudelor care ar putea avea legatura cu utilizarea serviciilor noastre;
 • pentru a furniza servicii de asistenta pentru clienti;
 • pentru a optimiza serviciul oferit si a dezvolta servicii noi;
 • in scop de cercetare, dezvoltare si analiza (includem aici analizarea tendintelor de utilizare pentru a imbunatati experienta utilizatorilor si oferirea de noi servicii)
 • pentru a stabili strategia de marketing si comunicare;
 • pentru a duce la indeplinire eventuale promotii, concursuri sau campanii organizate

 

13.12.3 Prelucrarea este necesara pentru a indeplini obligatiile legale ale Companiei

Compania se supune legii aplicabile din jurisdictia unde activeaza, iar anumite date personale vor trebui sa fie prelucrate in conformitate cu aceste reglementari (spre exemplu, obligatiile de a mentine inregistrarile financiar-contabile, documentele de angajare, informatiile privind solutionarea plangerilor etc.)

 

Totodata vor putea exista situatii in care Compania trebuie sa transmita datele dumneavoastra personale catre organele si autoritatile competente atunci cand li se cer aceste date pentru solutionarea sau prevenirea unor dispute.

 

13.12.4 Alte temeiuri

Compania foloseste diferite temeiuri de prelucrare a datelor furnizate de dumneavoastra, pentru a va putea oferi serviciile. Acestea sunt:

 

Nume, prenume, adresa de e-mail, numar telefon - Articolul 6 alin. (1) lit. b GDPR - pentru a indeplini contractul pe care il incheiati cu noi la distanta in momentul crearii unui cont pe Site cand vreti sa beneficiati de unul din produsele sau serviciile noastre

Nume, prenume, tranzactie, data, locatie Articolul 6 alin. (1) lit. b GDPR - in virtutea contractului pe care l-ati incheiat cu noi, fie la distanta, fie prin locatie, cu scopul de a colecta feedback de la dumneavoastra in ceea ce priveste experienta avuta si de a solutiona eventualele plangeri pe care ni le supui atentiei.

Date de facturare - Articolul 6 alin. (1) lit. b GDPR - pentru a indeplini o obligatie legala prevazuta de legislatia aplicabila

Date de livrare (nume, prenume, adresa, telefon) - Pentru a va putea trimite produsele comandate sau materialele incluse in anumite programe online pe care le achizitionati, precum si premiile obtinute in cadrul diferitelor campanii promotionale derulate de noi.

Activitati promotionale & marketing - Articolul 6 alin. (1) lit. a) GDPR - consimtamant - in cazul marketingului direct, daca nu doriti sa primiti informatii si newsletterele privind activitatea noastra si serviciile oferite, puteti oricand sa va retrageti consimtamantul.

Si Articolul 6 alin. (1) lit. f) GDPR - interesul legitim - pentru a ne promova serviciile si produsele oferite pentru care puteti oricand sa va retrageti consimtamantul.

Date privind cardul de credit, schimburile de informatii intre utilizatori etc. - Articolul 6 alin. (1) lit. f) GDPR - interesul legitim - vom putea folosi aceste date si altele asemanatoare pentru a putea imbunatati serviciile oferite, duce la finalizare procesul de tranzactionare, identificarea si rezolvarea problemelor utilizatorilor etc.

Imagini: fotografii si video de ambient; fotografii si video de prim-plan/portret (inclusiv testimoniale) - Articolul 6 alin. (1) lit. f) GDPR - interesul legitim - vom putea folosi aceste date in vederea desfasurarii de activitati de marketing, publicitate pe canalele digitale de promovare a brandului Companiei de pe retelele de socializare si alte platforme online.

 

13.13 Datele care apartin minorilor

Compania nu urmareste in activitatile sale de prelucrare de date, prelucrarea datelor cu caracter personal ale minorilor sub 16 ani. O atentie deosebita se acorda pentru a se asigura ca orice prelucrare a datelor cu caracter personal ale minorilor se realizeaza in conformitate cu cerintele legale si in cazuri strict determinate.

 

Compania nu realizeaza activitati promotionale de marketing direct fata de minori. Minorilor care nu au implinit varsta de 16 ani nu li se permite solicitarea de servicii, nici sa comunice pe Site-ul Companie, si nici sa participe la concursuri, evenimente sau campanii ale Companiei, decat daca aceasta se realizeaza in numele minorului de catre reprezentantul legal sau tutorele minorului in cauza, conform legii.

 

Minorii sub varsta de 16 ani pot achizitiona produse sau servicii si solicita si primi comunicatii din partea Companiei numai daca au acordul reprezentantului sau tutorelui legal, conform legii.

 

De asemenea, orice persoana care ne furnizeaza datele personale prin intermediul Site-urilor sau alte aplicatii sau dispozitive acoperite de aceasta Politica garanteaza ca este major, respectiv are capacitate deplina de exercitiu.

 

Orice colectare sau prelucrare de date cu caracter personal ale minorilor se va realiza numai in conditiile legii, si avand in vedere cele de mai sus.

 

13.14 Drepturile dumneavoastra

In temeiul GDPR, aveti o serie de drepturi privind datele dumneavoastra personale:

 

Dreptul de acces: Aveti dreptul de a ne cere informatii despre datele personale pe care le prelucram si care va vizeaza.

O sa incercam, pe cat posibil, sa va oferim informatiile despre datele dumneavoastra intr-o maniera cat mai clara, accesibila, structurata, care sa poata fi citita de o masina. Pentru a face acest lucru, va trebui sa fim siguri ca datele respective se refera la persoana dumneavoastra, astfel incat va vom identifica prin furnizarea unei copii de pe cartea de identitate.

Dreptul de rectificare: Datele dumneavoastra ar trebui sa fie in permanenta actualizate si complete. Desi noi depunem toate eforturile pentru a ne asigura ca datele furnizate sunt mereu corecte, vom avea nevoie si de ajutorul dumneavoastra.

Daca descoperiti ca datele dumneavoastra nu sunt corecte, ca au intervenit modificari sau ca doriti sa adaugati ceva, ne puteti trimite o solicitare prin care ne cereti sa rectificam acele date, fie ca vorbim de o actualizare, modificare sau completare.

Dreptul de stergere/dreptul "de a fi uitat": Ne puteti cere stergerea datelor dumneavoastra personale in urmatoarele cazuri:

 • datele cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
 • va retrageti consimtamantul pe baza caruia are loc prelucrarea;
 • va opuneti prelucrarii atunci cand prelucrarea datelor cu caracter personal are drept scop marketingul direct;
 • datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
 • datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale.
 • datele au fost prelucrate de la un minor fara acordul parintilor, tutorelui sau reprezentantului legal.

Utilizatorii pot solicita oricand stergerea contului. In urma unei astfel de solicitari, Compania va sterge informatiile care nu mai trebuie pastrate si va restrictiona accesul sau utilizarea oricaror informatii care trebuie inca pastrate.

 

Dreptul la restrictionarea prelucrarii: Ne puteti cere sa restrictionam prelucrarea datelor dumneavoastra personale in urmatoarele cazuri:

 • contestati exactitatea datelor dumneavoastra personale, dar pentru o perioada care ne permite sa verificam exactitatea datelor;
 • prelucrarea este ilegala si nu sunteti de acord cu stergerea datelor cu caracter personal, dar ne solicitati in schimb restrictionarea prelucrarii lor;
 • nu mai avem nevoie de datele dumneavoastra personale, dar ni le solicitati pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;
 • a opuneti prelucrarii datelor dumneavoastra personale, atunci cand prelucrarea datelor cu caracter personal are drept scop marketingul direct, pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile noastre legitime prevaleaza asupra drepturilor dumneavoastra.

Dreptul la portabilitatea datelor: Ne puteti solicita sa va transmitem datele cu caracter personal care va privesc si pe care ni le-ati furnizat intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si aveti dreptul de a transmite aceste date altui operator, in urmatoarele cazuri: 

 • prelucrarea se bazeaza pe consimtamant;
 • prelucrarea este efectuata prin mijloace automate.

Dreptul la opozitie: Aveti dreptul de a va opune prelucrarii atunci cand: 

 • prelucrarea este necesara pentru indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public,
 • prelucrarea este necesara in scopul intereselor legitime urmarite de noi sau de o parte terta, inclusiv crearii de profiluri pe baza respectivelor dispozit

In asemenea caz, nu mai prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal, cu exceptia cazului in care demonstram ca avem motive legitime si imperioase care justifica prelucrarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor dumneavoastra sau ca scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

 

Dreptul de a va opune unui proces decizional individual automatizat, inclusiv crearea de profiluri: Aveti dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri, care produc efecte juridice ce va privesc sau care va afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa. Acest drept are anumite limitari, anume: 

 • decizia automata este necesara pentru incheierea sau executarea unui contract intre dumneavoastra si noi;
 • decizia este autorizata conform normelor legale;
 • avem consimtamantul dumneavoastra explicit in acest sens.

In asemenea caz, ne puteti trimite o cerere pentru ca datele dumneavoastra personale sa fie supuse unui proces manual de prelucrare.

 

Va rugam sa retineti ca:

 • va puteti retrage consimtamantul pentru marketing direct in orice moment prin urmarea instructiunilor de dezabonare din fiecare e-mail/sms sau alt mesaj electronic.
 • daca vrei sa va exercitati drepturile, o puteti face prin transmiterea unei cereri scrise, semnate si datate la adresa de e-mail: office@onetiu.com sau prin vreun alt mod prin care Compania vi-l pune la dispozitie si este evidentiat in aceasta Politica
 • drepturile enumerate mai sus nu sunt absolute. Exista exceptii, de aceea fiecare cerere primite va fi analizata astfel incat sa decidem daca este intemeiata sau nu. In masura in care cererea este intemeiata, va vom facilita exercitarea drepturilor. Daca cererea este neintemeiata, o vom respinge, insa va vom informa asupra motivelor refuzului si asupra drepturilor de a depune o plangere la Autoritatea de Supraveghere si de a va adresa justitiei.
 • vom incerca sa raspundem solicitarii in termen de 30 de zile. Cu toate acestea, termenul poate fi prelungit in functie de diferite aspecte, precum complexitatea cererii, numarul mare de cereri primite sau imposibilitatea de a te identifica intr-un termen util.
 • este posibil ca in anumite cazuri sa fim nevoiti sa solicitam o anumita taxa pentru exercitarea drepturilor, in special atunci cand consideram ca aceasta este nejustificata. In acest caz, va vom informa in termenul legal despre necesitatea achitarii taxei si vom proceda la solutionarea cererii numai dupa ce aceasta taxa a fost achitata.
 • este posibil ca in anumite cazuri sa nu putem sa furnizam informatiile cerute pentru ca ar implica "date mixte", adica si date personale care apartin altor persoane si pe care nu le putem confidentializa in mod rezonabil si eficient. Intr-un asemenea caz te vom informa in termenul legal, inclusiv asupra faptului ca vei putea depune o plangere la autoritatea competenta.
 • daca, desi depunem toate eforturile, nu reusim sa va identificam, iar dumneavoastra nu ne furnizati informatii suplimentare pentru a reusi sa va identificam, nu suntem obligati sa dam curs solicitarii.

 

13.15 Plangeri

Daca doriti ca datele dumneavoastra personale sa fie accesate, actualizate, rectificate sau sterse in anumite circumstante (de exemplu, atunci cand datele personale nu mai sunt necesare in scopurile mentionate mai sus), daca doriti sa solicitati restrictionarea prelucrarii datelor in anumite circumstante (de exemplu, atunci cand contestati exactitatea datelor - pentru o perioada care ne-ar permite sa verificam exactitatea datelor in cauza); daca doriti sa depuneti o plangere la noi, daca doriti sa va opuneti prelucrarii datelor si doriti, in orice moment, sa va retrageti consimtamantul pentru prelucrarea datelor dvs. personale pe care le-ati acordat anterior, ne puteti notifica in orice moment prin intermediul unei cereri scrise, datate si semnate, la urmatoarea adresa: [...] sau la adresa de e-mail contact@remusbalan.ro sau puteti contacta responsabilul cu protectia datelor la nivelul Companiei, [...], in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal in cadrul Companiei

 

Pentru exercitarea acestor drepturi, precum si pentru orice intrebari suplimentare cu privire la aceasta notificare sau in legatura cu utilizarea, de catre Companie, a datelor personale, va rugam sa ne contactati alegand oricare din modalitatile de comunicare descrise mai sus, precizand, totodata, numele dumneavoastra, adresa postala sau de email (in functie de modalitatea prin care doriti sa comunicam), numarul dumneavoastra de telefon precum si scopul cererii dumneavoastra.

 

Vom depune toate eforturile pentru a rezolva cererea dumneavoastra in cel mai scurt timp posibil

 

De asemenea, puteti depune o plangere la autoritatea de supraveghere a datelor cu caracter personal. Pentru Romania, datele de contact le gasiti mai jos:

 • Nume: Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal
 • Adresa: B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania
 • Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212
 • E-mail: anspdcp@dataprotection.ro

 

13.16 Schimbari la aceasta Nota

Este posibil sa actualizam ocazional aceasta Nota si va vom notifica prin intermediul platformei sau pe e-mail despre cea mai recenta versiune. Toate actualizarile si modificarile prezentei Note sunt valabile imediat dupa notificare, pe care o vom realiza prin afisare pe site si/sau notificare pe e-mail. Chiar daca nu primiti o notificare, va incurajam sa accesati si sa cititi periodic aceasta Nota pentru a fi la curent cu ultimele versiuni

 

14. Forta majora

(1) Nici Vanzatorul si nici Clientul nu va fi raspunzator pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, totala sau partiala, este datorata unui eveniment de forta majora astfel cum este definit de codul civil roman.

 

(2) Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii evenimentului de forta majora, respectivul eveniment nu inceteaza, oricare dintre Vanzator sau Client va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte daune-interese.

 

15. Legea aplicabila & solutionarea disputelor

(1) Prezentul document reprezinta un contract legal incheiat la distanta, acceptat prin simpla lui bifare si este supus legii romane.

 

(2) Vom incerca cu totii sa rezolvam pe cale amiabila orice dispute sau neintelegeri ar putea sa apara. In masura in care solutionarea amiabila nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente conform legii.

 

(3) Detalii privind metodele alternative de solutionare a disputelor sunt disponibile aici:

 

16. Modificari la acest document

Este posibil ca la anumite intervale de timp sa modificam acest document si vom decide care este maniera optima de notificare a Utilizatorilor (pop-up, push notification, e-mail etc.). Prin urmare iti recomandam sa accesezi aceasta pagina pentru a citi intotdeauna cea mai recenta versiune.

 

Acest document a fost ultima oara actualizat la data de 01.06.2021.

­