Ray Dalio, unul dintre cei mai mai bogați oameni din lume, investitor și autor, scrie în cartea sa PRINCIPII : VIAȚĂ ȘI MUNCĂ despre cum și-a dezvoltat compania (care are afaceri de miliarde de dolari).

Am extras câteva fragmente, care exprimă foarte bine cultura pe care a dezvoltat-o în afacerea și în viața sa.

Angajații Google au răspuns la întrebarea “ce face un manager foarte eficace?”, iar expertiza tehnică este ultima pe listă.

Google a analizat informațiile culese în urma observării a 10.000 de manageri prin evaluări ale performanței, sondaje de opinie, numiri în funcții superioare, acordarea de premii, recunoașteri profesionale etc.

Ai un moment de inspirație în care, parcă de niciunde, îți vine o idee excelentă. Un zâmbet interior înflorește și te inundă de energie pozitivă... YES! Asta este!

"Nu sunt un produs al circumstanțelor, sunt un produs al deciziilor" a spus Stephen Covey.

Nu este niciodată timp să le faci pe toate, dar este întotdeauna timp să faci ce este important.

Weekendul este după colț și m-am gândit să scriu un articol vesel.

Acesta este cel mai scurt articol pe care l-am scris vreodată.

„Cuvintele pe care le alegi în mod consecvent îți vor modela destinul.” - Tony Robbins

Când mă prezint la traininguri sau la diverse evenimente, mă declar antreprenor. Adesea fac următoarea glumă (sau, poate, nu e glumă...): se spune că devii antreprenor de succes abia după ce falimentezi cel puțin o afacere; condiția principală este ca afacerea să fie a ta.

Cei care au curaj să își asume riscuri și cei care nu au curaj să facă acest lucru, sunt stăpâniți de același sentiment: frica.

Singura diferență este că cei care nu riscă se tem de lucrurile mărunte, spunea John Maxwell.

­