Ray Dalio, unul dintre cei mai mai bogați oameni din lume, investitor și autor, scrie în cartea sa PRINCIPII : VIAȚĂ ȘI MUNCĂ despre cum și-a dezvoltat compania (care are afaceri de miliarde de dolari).

Am extras câteva fragmente, care exprimă foarte bine cultura pe care a dezvoltat-o în afacerea și în viața sa.

: .


: .

CUM AM DEZVOLTAT AFACEREA

Deși îmi plăcea să fac bani, era mult mai important să am o muncă și relații semnificative. O muncă semnificativă înseamnă pentru mine să mă aflu într-o misiune de care să devin cu totul captivat, iar relațiile semnificative sunt cele pe care le am cu persoane la care țin mult și care țin la rândul lor la mine.

Gândește-te: nu are sens ca scopul tău să fie acela de a face bani, deoarece banii nu au valoare intrinsecă - valoarea lor vine din ceea ce poți cumpăra cu ei, și nu poți cumpăra totul. Este mai înțelept să începi cu ceea ce îți dorești foarte mult, adevăratele tale scopuri, și apoi să muncești din greu la ce e nevoie pentru a le atinge. Banii vor fi unul dintre lucrurile de care ai nevoie, dar nu sunt singurul și cu siguranță nu cel mai important, odată ce depășești suma de care ai nevoie pentru a obține ce îți dorești cu adevărat.

Când te gândești la lucrurile pe care ți le dorești mult, este util să te gândești la valorile lor relative, astfel încât să le apreciezi corect. În cazul meu, îmi doream în egală măsură o muncă semnificativă și relații semnificative, și prețuiam mai puțin banii - atât timp cât aveam destui pentru a-mi asigura nevoile de bază. Gândndu-mă la importanța relativă a relațiilor minunate și a banilor, era clar că relațiile erau mai importante deoarece nu există nicio sumă de bani pe care aș fi luat-o în schimbul unei relații semnificative, întrucât nu aș fi putut cumpăra cu acei bani nimic care să fie mai valoros.

Prin urmare, pentru mine munca și relațiile semnificative erau și sunt și acum scopurile mele principale și tot ce am făcut a fost pentru ele. Câștigul banilor a fost un rezultat secundar al acestora.

: .


: .

Te invit să îți spui opinia despre afirmațiile și cultura lui Ray Dalio. Scrie în comentarii care este părerea ta.

Până la următoarea revedere, îți urez să dai valoare mare timpului tău!

Autorul cărții Nu mânca broasca!

Gazda podcastului 1440 de minute

Autorul Newsletterului 1-2-1

Creatorul programului TIME K.I.S.S.

: .

1000 Caractere ramase


­