De curând am citit în Forbes USA un articol pe tema "Cum să devii miliardar".

Cei de la Forbes au făcut un sondaj printre miliardarii americani pentru a afla cum s-au îmbogăţit. Întrebarea care i-a bântuit pe cei de la Forbes a fost: sunt oare miliardarii complet diferiţi de noi, ceilalţi?

După 5 ani de interviuri cu indivizi superbogaţi din diferite domenii, de la staruri rock la pionieri ai internetului şi la patroni de conglomerate internaţionale, au tras concluziile.

Toţi au menţionat norocul şi faptul că au fost "acolo" la momentul potrivit. Dar ceea ce l-a mirat pe autorul articolului este că şi bogaţii au aceleaşi temeri şi dorinţe ca şi noi, nemiliardarii. De exemplu se tem pentru sănătate şi vor ce este mai bine pentru copiii lor. Pe mine miră că acest lucru este suprinzător pentru autorul articolului.

În fine... Cercetătorii Forbes au ajuns la concluzia că sunt şi diferenţe între miliardari şi restul lumii. Diferenţele se referă la modul în care abordează problemele. Iar acest lucru nu mă mai miră, trebuie să aibă ei ceva diferit, altfel am fi cu toţii miliardari. Sau nu ar fi nici ei.

Autorii studiului au reuşit să grupeze aceste diferenţe în 3 "secrete" care i-au ajutat pe miliardari să devină ceea ce sunt.

Primul secret: nu le este frică de eşec. Majoritatea celor intervievaţi a spus că cel mai adesea a avut de ales între a sta la cutie, în siguranţă şi a-şi asuma riscuri calculate. Este evident ce au ales cei mai mulți, orice afacere implică riscuri, iar ca să devii putred de bogat trebuie să îţi asumi riscuri mari.

Toţi au spus că au ratat de mai multe ori înainte de a reuşi, că au învăţat câte ceva din fiecare nereuşită şi din greşelile pe care le-au făcut. Apoi s-au suit din nou în şa. Nu au lăsat experienţele triste să le distrugă moralul, pasiunea şi optimismul.

Al doilea secret: se uită creativ la probleme și caută noi surse de venit. Iau problemele, le învârt pe toate feţele şi acolo unde unii critică şi caută vinovaţi, ei găsesc noi oportunitaţi.

Dacă pe primele două le-am intuit cumva, al treilea secret m-a lăsat cu gura căscată. Trebuie să recunosc faptul că nu mă aşteptam la aşa ceva, deşi este foarte logic. Iată ce înseamnă să priveşti viaţa altfel şi să recunoşti ce te ajută cu adevărat!

Te provoc ca înainte de a citi mai departe, să faci un exerciţiu şi să ghicești al treilea secret al miliardarilor. Apoi dă scroll şi citește răspunsul.

.

.

.

.

.

Al treilea secret: s-au căsătorit bine!

Interesant, nu? Tu la ce te-ai gândit, care ai crezut că este al treilea secret? Te rog scrie în comentarii.

Eu m-am gândit la ceva legat de disciplină sau de rapiditate în luarea deciziilor.

Acest "bine" nu înseamnă soţi/soţii bogaţi(e), ci parteneri care i-au susținut. Drumul spre succes este plin de sacrificii. Stresul poate fi devastator. Dar atunci când ai alături pe cineva care crede în tine şi te sprijină cu adevărat, îţi dă aripi mai ceva decât Red Bull.

Mulţi dintre cei intervievaţi au spus că au îndurat sărăcia. Au stat cu chirie, au avut câte două slujbe şi au lucrat în clasicul garaj, dar nu au renunţat. Unii au câştigat ceva, apoi au pierdut tot şi au luat-o de la capăt. Este extrem de important ca cel/cea de lângă tine să accepte toate acestea să îți fie alături și să te încurajeze.

La fel de important este ca tu, miliardar sau nu, să îi întorci încrederea și respectul. Reciprocitatea este cleiul care dă valoare relațiilor.

Numai bine!

: .

Gravatar
cornila
Care sunt secretele MILIARDARELOR?
Gravatar
Iulianbesst
Am spus intotdeauna că, in viață unii spun ce știu (și fac), alții știu ce spun.
Legat de riscuri, logica arată clar că nu poți construi un palat cu o singură pietricică.
Mă inclin, Remus !!!!!
Slavă Cerului că ai apărut în viața mea!


1000 Caractere ramase


­