Roger Federer este considerat a fi cel mai bun tenisman al tuturor timpurilor.

După ce a câștigat tot ceea ce se poate câștiga în tenis - de mai multe ori, în ciuda faptului că mai mulți „specialiști” l-au pensionat de 3 ori, în 2016, la 35 de ani, a luat decizia să își îmbunătățească lovitura de rever.

În ianuarie 2017, a revenit în marile turnee și l-a învins pe Rafael Nadal, marele său rival, de fiecare dată când l-a întâlnit. De fiecare dată a câștigat datorită loviturii sale de rever, îmbunătățite. De altfel, Federer a pierdut numai 5 meciuri în 2017.

De ce caută să își îmbunătățească lovitura de rever la vârsta la care alți jucători s-au „pensionat” deja, care este filozofia sa de viață și ce spune Roger Federer despre devenirea sa:

Am urmărit materialul video de mai multe ori și o voi face în continuare, cel puțin o dată pe săptămână. Iată cele mai importante 10 lecții pe care le-am extras din acest film de 1’30’’ (atât de multă valoare în numai 90 de secunde!):

  1. Atitudinea negativă este DISTRUCTIVĂ
  2. Dezvoltare înseamnă TRANSFORMARE
  3. Învață din GREȘELI
  4. Fii, în fiecare zi, CEA MAI BUNĂ versiune a ta
  5. Întreabă-te „CE POT ÎMBUNĂTĂȚI?” când lucrurile merg bine
  6. Când nu crești, MERGI ÎNAPOI
  7. Critica te ajută să CREȘTI
  8. Fixează-ți OBIECTIVE
  9. RESCRIE ISTORIA
  10. Când dau CE E MAI BUN DIN MINE totul este bine

Care dintre aceste 10 lecții ți se par cele mai puternice?

Update: 19 februarie 2018, Roger Federer redevine #1 ATP la 36 de ani și 5 luni.

Mai jos sunt 2 citate care îi aparțin și care spun, o dată în plus, de ce a ajuns din nou lider în clasamentul celor mai buni tenismani:

Un om care câștigă este un om care crede că poate câștiga.

Nu poți ocoli munca asiduă. Accept-o! Trebuie să îi dedici multe ore pentru că întotdeauna este ceva ce poți îmbunătăți.

: .

1000 Caractere ramase


­