Ani la rând ni s-a spus contrariul... Unii încă o spun, din păcate.

Am fost încurajați să gândim pozitiv și asigurați că astfel problemele noastre vor dispărea. Am fost sfătuți să vizualizăm de câteva ori pe zi cum crește Ferrariul în curtea largă, lângă fântâna arteziană și, într-o zi, acesta va crește. Vom da la o parte valizele de bani, care ne împiedică să ieșim din super vila pe care o deținem, vom ocoli piscina olimpică, vom urca la volanul mașinii și ne vom vizita moșia cu pletele în vânt.

BULLSHIT!

Ferrari-urile au alt proces de creștere. De când am văzut The Secret, am fost convins că gândirea pozitivă este un mare bullshit.

Dacă nu ești de acord cu afirmația mea, poți să te oprești aici.

Te avertizez că, citind în continuare, riști să se nască în tine dorința de a acționa, iar dacă ai doar o gândire pozitivă... ei bine, e cam nașpa.

Pentru că gândirea pozitivă este nașpa!

Așa că, dacă citești mai departe, o faci pe răspunderea ta.

Partea întunecată a gândirii pozitive

Cum ar fi Crăciunul tău dacă la această vârstă ai crede cu adevărat în Moș Crăciun? Tot ce ai avea de făcut ar fi să scrii o listă cu cadourile pe care le dorești și o scrisoare înduioșătoare moșului, apoi să il aștepți cu darurile... și aștepți... cu siguranță vine, căci tu crezi sincer, cu tot sufletul în el... și aștepți... și aștepți... și moșul nu mai vine... dă-l încolo de moș, dar unde-s darurile?!?

Păi nu-s! Ce Crăciun dezamăgitor! Ce nașpa!

Gândirea pozitivă generează 2 probleme majore:

  1. Pierzi legătura cu realitatea
    Practic te autohipnotizezi, te duci într-o lume paralelă în care orice s-ar întâmpla totul este minunat. Acest lucru nu este cel mai grav, ci faptul că ajungi să îți negi sentimentele... nu poți să îți reprimi doar emoțiile negative, rezultatul este că îți reprimi TOATE emoțiile și pierzi complet legătura cu luma reală, cu TINE!
  2. Pornești un război cu tine și cu restul lumii
    Pentru o perioadă scurtă poate fi plăcut să trăiești în această bulă. Dar pe termen lung îți faci mai mult rău, emoțiile negative nu dispar, sunt doar reprimate și când vor ieși la suprafață, o vor face cu așa forță încât vor pulveriza bula. Și pe tine odată cu ea. Urmează stările le axietate, depresie, rău fizic... Iar vina o vei arunca pe tine și pe ceilalți.

Care este soluția?

Evident, opusul gândirii pozitive! Iar opusul nu este gândirea negativă, ci GÂNDIREA CONSTRUCTIVĂ.

Viața are și bune, și rele. Fie că ne place, fie că nu, totul în viață are un spectru.

Și este foarte bine așa. Fără întuneric nu am înțelege lumina. Fără rău nu am înțelege binele. Fără negativ nu am înțelege pozitivul.

Îți recomand să gândești constructiv, să accepți și partea neplăcută a vieții, obstacolele, răul, întucericul. Să îți accepți toate gândurile și emoțiile pentu că este aceeași cantitate de energie “pozitivă” în cele “negative” ca și în cele “pozitive”.

Trebuie doar să fii pregătit să simți acea energie, să înveți lecția potrivită din fiecare gând / emoție și să le dozezi pe fiecare astfel încât să ai un echilibru.

Să îți dau un exemplu: toate marile realizări ale lumii au pornit de la o emoție negativă, o nemulțumire față de starea prezentă. Aceasta a generat dorința de schimbare și forța creativă (emoția pozitivă) care a produs succesul.

Când toate sunt bune, omul rămâne în stare de confort. Iar acolo nu se produce creștere, dezvoltare.

Gândirea constructivă înseamnă să accepți întreg spectrul vieții, să înțelegei obstacolele, să îți cauți resursele, să acționezi, să cazi și să consideri că este un fapt normal în viață, să te ridici și să continui, să te înconjori de oameni, să le ceri și să le accepți ajutorul, să îți construiești succesul.

SPOR LA CONSTRUIT!

: .

1000 Caractere ramase


­